Helena

Helena har namnsdag i dag. Har grattat henne via facebook, vill inte ringa och störa. Hon är ju och hälsar på sin släkt i Helsingborg och då ska väl inte jag ringa och tjattra.
Vädret började med lite mulet efter att det hade regnat en skur på natten. Men nu är solen och värmen tillbaka. Inte hypervarmt men lagom. Efter lunchen la jag mig att vila en stund.

Har varit en sväng på biblioteket och lånat tre böcker. Viveca Lärns "Så länge solrosorna blommar" och "Vi ses vid röda sten" samt Björn Hellbergs "Tacksägelsen". Då har jag nåt att läsa. Jag har inte så lätt att hitta de böcker jag vill ha tag på. Måste ta det via datorn hemma. Då kan jag boka böckerna och hämta dom när dom är inne. Bra för mig.

Tror ni att jag köpte jordgubbar? Ja det gjorde jag, plus potatis och lite annat i matväg. Har ju en lång TV kväll framför mig. Ska se Morse och Clintan, som varje fredag. Just nu lyssnar jag på P4 Norrbotten det är sändning från Lulekalaset.  Nu pratar dom om Movitz som kommer från Hertsön men är ganska kända i USA. Dom brukar spela på Lulekalaset men nu är dom i New York på en turne. Jag gillar deras "Äppelknyckarjazz". 

Tror nu att jag ska kolla om vilken bok jag ska börja läsa. Sen ä'r det tid med middag. Ska värma på chilin till Matte och jag äter en kotlett med sallad. Alltså rester. Köpte ett solfjädersbröd som passar till chilin. I morgon är en annan dag och då hör jag av mig, som vanligt. Hej då!   

Räkmacka

Det vackra vädret fortsätter. På radion varnade dom för brandfara från Luleå till Kalix utmed kusten. Nu vill dom ha regn. Till lunch gjorde jag tradarlunch alltså bacon, ägg och stekt potatis. Det smakade verkligen gott. Färskpotatisen är som allra bäst nu.
Efter lunch la jag mig en stund och läste. Slumrade till en stund. Barbro kom och gav mig guldsprutan. Så skönt när jag får den. Som om den räddar mitt liv. 
Efter det gick jag ut och då träffade jag Lilly. Vi satt och pratade en stund innan jag gick på affären. Köpte bl a en ny lampa till fläkten och lite annat. Jordgubbar köpte jag också, naturligtvis.
Träffade några andra bekanta och var inte hemma förrän fyra. Gjorde räkmackor som vi åt till middag. När det är så varmt vill man inte äta så mycket. Behöver mest ha nåt salt i sig och dryck förstås.

Jocke ringde från Norge och sa att han mådde bra. Skönt att höra ifrån honom. I kväll ska jag se CSI på femman och sen Seinfeldt. Men innan dess ska jag lägga mig en stund, jag är så trött. Jordgubbar till snask i kväll. Gottigott!
I morgon måste jag nog gå till biblan, få se om dom har nåt lästvärt. Till i morgon ska ni ha det så bra, hej då!

Nils Joakim

Den 29 juli 1971 kl.10.27 föddes Joakim på J G Westmans BB i Linköping. Han var en liten plutt med vitt yvigt hår och på grund av gulsot var han så brun och så ut som hälsan själv. Dagen efter förlossningen fick vi bara från BB till en stor villa i utkanten av staden. Där fick vi ett eget rum och blev så bortskämda att vi trivdes (åtminstonde jag) som fisken i vattnet. Efter en vecka fick vi fara hem till Kärr i Björsäter. Det var en underbar sommar och vi var ute ganska mycket i skuggan under äppelträden vilade vi i hängmattan. En härlig tid var det. Nu är min baby stor och förnärvarande i Nordnorge och jobbar, han fick en present innan han åkte. Men i mitt hjärta grattar jag honom i dag.

Här inatt har det kommit en regnskur. Ser ut att bli sol i dag också. Jag har nyss varit och plockat i tvättmaskinerna i tvättstugan. Där hade nån lämnat varmvattenkranen på. Ingen hade tvättat före mig så man vet inte hur länge den har stått på. Finns det galet folk eller?

Till lunch i dag blir det parisare och till middag ostpanerad schnitzel och kokt potatis, majonäs och citron. Vad jag ska göra på eftermiddagen vet jag inte men det löser sig väl.

Nu är det eftermiddag och det jag har gjort så här långt är att jag har avslutat tvätten och sen legat och läst och tagit mig en liten lur. Nu är jag på bettet igen och ska snart börja med maten. Ikväll blir det väl TV en stund måste ju se vilka som måste lämna dansprogrammet. Sen blir det väl Seinfeldt som vanligt. Hej då!

Chili är gott

Bläddrade  genom TV kanalerna nyss och råkade fastna på fyran och American Idol. Vilket töntprogram det är. Att nån vill ställa upp på detta och bli förnedrade på detta viset. Det är väl sättet att sjunga på som denna jury ska anmärka på och inte vilka kläder dom har, vilken låt dom har valt, om dom är moderna eller gammalmodiga o s v. Blä för detta program. Vi har ju nåt liknande i Sverige som jag har sett för länge sedan. Har för mig att den sista svenska idolen kommer från Arvidsjaur (en bit härifrån). 
 
Ännu en härlig dag fast nu har det mulnat på lite, blir det nåt mer regn?  På sista tiden har vi bara fått små skurar då och då.
Idag har jag varit på försäkringskassan. Vid sista hyreshöjningen fick jag mindre bostadsbidrag än före höjningen. Dom kunde inte fatta vad det blev för fel. Skulle se vad dom kan göra. Det är väl vara att se vad jag tjänar och hur mycket jag betalar i hyra och sen har dom ju mallar för hur mycket bidrag jag ska ha. Punkt och slut. Man behöver väl inte vara matematiker för att räkna ut det.

Satt ute en bra stund när jag varit på konsum och köpt bröd som vi ska ha till chilin (middagen). Hade köpt en glass, cornetto classic., som jag smaskade på. Sen gick jag hem och började med maten. Chili är en av mina favoriter.

På TV i kväll blir det dansarna på femman och Seinfeldt. Lite jordgubbar till det så är jag nöjd. Kanske jag slår en signal till den blivande mamman och hör hur hon mår. Hör ni vi hörs i morgon! Hejdå!

TV-serie och jordgubbar

I morse vid 6-tiden sken solen så ljuvligt. Men vid 7.30 tiden var det molnigt. Så försvann då molnen och solen lyste som bara den. Omväxlande kan man säga men sen har det varit soligt resten av dagen och varmt, Nu har jag slutat tro på SMHI. Det stämmer ju aldrig det dom säger.

Efter lunchen gick jag ut en sväng. Gick till ICA och handlade mat till måltider så jag har till torsdagen. Köpte bl a jordgubbar, ortens, en liter 16 kr. Billigt eller hur. Sen satt jag ute i solen en stund, åt en glass och kollade på folk.

Har ni försökt ringa till försäkringskassan. Jag försökte i dag men hamnade i en kö som nummer 74. Slut försökt för min del. Jag får gå dit i morgon den enda dag som dom har öppet här. Ärendet är att när jag fick hyreshöjning och meddelade det till försäkringskassan trodde jag att jag skulle få höjt bostadsbidrag. I stället har jag fått mindre. Är jag förvånad, nej då. Kan snart inte hålla mig för skratt.

Undrar om Freya har fått sin tröja eller om den har kommit bort på posten. Jag bad ju AL att hon skulle höra av sig när den kom, hon har inte gjort det så då tror jag att den har försvunnit. Är väl inget värde egentligen, men jag la ju ner tid när jag stickade den.
 
Ikväll börjar det en ny serie på ettan. Ett norskt drama med namn "Himmelsblå" och visas i 8 delar. Måste nog också  se " Ett herrans liv" 21.55 på femman.  Bert Karlsson är gäst och jag gillar honom. Jag vet att Sven Bertil Taube är på Allsången från Liseberg så  jag får se reprisen. Sven Bertil Taube är en av mina favoriter, han framhåller sin mamma som en av de finaste människor han känt. Och så sjunger han så bra bl a Mikis Theodorakis sånger. Jag har skivan.  Nej nu ska jag ta hand om mina jordgubbar, så jag kan äta dom till TV:n i kväll. Ha det så bra!

Mitt i natta

Det blev ett sent inlägg i dag eller i natt. Har både varit slö och upptagen. I dag kom regnet. Skönt för jag gillar inte när det blir bränder.  Hörde på radion om branden i Rinkeby. En mamma med fem barn blev rökförgiftade och avled i går kväll (lördag). Fruktansvärt när det händer såna där saker. Man vill bara gråta när man tänker att det kunde vara mina barnbarn.
Hade tänkt ut och handla idag men jag sköt upp det till i morgon istället. I morgon lunch måste jag göra pytt på de rester jag har i kylen och sen får jag köpa hem mer mat. Fick främmande en stund på kvällen och klockan nio såg jag en film på trean som heter " Huset vid sjön". Ett drama med Sandra Bullock och Keanu Reeves. En snyft historia med slut där dom får varandra. Slutet gott allting gott.

Nu har klockan blivit över midnatt så jag ska lägga mig nu så får jag komma igen i morgon. Suss gott.

Blir det regn idag?

Så var det slut på fruntimmersveckan och nu är det som vanliga veckor. Förr har ju fruntimmersveckan varit känd för det dåliga vädret, alltså regn. Men här var då denna vecka solig och varm. Nu i dag däremot är det molnigt och känsla för regn. Och regn behöver vi verkligen, här är så torrt och dom varnar för brandfara. Men jag tror att regnet kommer nu.

Jag har bara tagit det lugnt i dag. Löste melodikrysset och tog en varm härlig dusch. Gjorde sen en hamburgare med mycket sallad och gurka till lunch. Sen la jag på mattan jag köpte i går, det blev så bra. Mattan var så snygg och inte direkt randig men mönstrad på annat sätt. Tvättrådet satt kvar och man kan tvätta den i 60 grader. Låter bra och då kan jag ju tvätta den när den blir skitig. Annars var den ju så billig att man kan slänga den också. Fast det är ju inte min stil direkt, tillhör inte slit och släng generationen. Har legat och läst en stund och nu tänkte jag sticka lite. Till sällskap har jag radion, den är en riktigt  god vän. Jag tror inte jag går ut nåt i dag. Känner inte för det.

Såg Morse och Clintan i går kväll. Men jag var så trött att när jag la mig somnade jag på direkten.  Ikväll ser jag Morse igen och vill hålla mig uppe till 23.50 då ettan visar "Chicago". Den vill jag se men kan inte förstå varför dom visar den så sent. Får nog ta en tupplur innan för att orka.
Nån middag gör jag nog inte kokar bara ett ägg som jag äter med en hård macka och ett glas mjölk Det blir nog bra, skär några skivor korv som jag lägger på mackan så blir det en bra middag. Vi höres i morgon!

Kristina

Kristina var en kär vän till mig i Örebro. Vi jobbade ihop och roade oss ibland. Hon försvann för ett antal år sen. Jag vet att hon fick två barn och att hon jobbade på posten. Sen tappade vi kontakten tyvärr. Har försökt att hitta henne men jag lyckades inte. Kristina var ett populärt namn när jag växte upp, nu hör man inte så många som heter det.

Idag har jag städat. Var på Kupan och köpte en matta, typ större. Den har två olika nyanser blått, i ganska breda ränder. Den kostade 60 kronor. Sen var jag på konsum och köpte bigaråer och jordgbbar. Matte ska inte äta middag här för han ska till Piteå och träffa sina kompisar (PDOL).  Därför ska jag bara äta jordgubbar och mjölk till middag. Matte kommer inte tillbaka förrän söndag. Så det blir en lätthelg för mig.

När jag gick från affären mötte jag Anki S, Ann-Louise H och Frida K. Frida har jag inte sett sen hon var fyra år. Nu är hon säkert över 20. Fridas mamma, Elaine är kusin med Jocke och Matte. Men vi har ju inte så mycket kontakt med den delen av släkten, tyvärr. 

Ikväll blir det TV och korsord som vanligt. Det är ju en del filmer som är bra, har jag fattat. Bl a en Clintan film på nian. Har också en ny Året Runt att lösa korsord i. Så kvällen är räddad. I morgon startar jag dagen med melodikrysset som vanligt. Ha det så bra till vi hörs igen! 


Emma

Emma hette ju min älskade hund. Sen var det tant Emma i Dalby plus några andra. Tycker Emma är ett fint namn, låter hemtrevligt på nåt vis.
Vädret i dag har varit bra . Vid sjutiden på morgonen var jag ute på balkongen för att vattna blommorna. Då var det så varmt i solen att jag gick skyndsamt in igen. När solen gick runt knuten blev det behagligt att vara ute.

Idag har jag inte gjort nåt särskilt. Stickat på halsduken och läst ut boken. Så nu ska jag börja på nästa bok av Nora Roberts "Pärlor från månen". En efterföljare på den jag läst nu. Handlar om samma personer.
Gjorde räksoppa till lunchen med ett gott ciabattabröd till. Till middag blev det plättar med jordgubbar från norrbotten. När jag äter plättar eller pannkaka måste jag avsluta med en hård kaviarmacka och mjölk. Förstår inte varför men det suger.

Vad ska jag göra i kväll då. Har inget förslag men alltid blir det väl något. Birgit H var hit med hjortron som Björn E hade skickat. Så då blir det till att göra sylt nån dag. Isabel ringde i går kväll och berättade att jag ska bli mormor igen. Det blir ju kul och hon verkade också så nöjd. Det är ju bra att släkten bevaras. Ju äldre man blir ju mer blir man beroende av varandra. Tyvärr!  Nu ska jag fördjupa mig i ett korsord. Ha det så bra så hör jag av mig i morgon. Hej då!

Magdalena

Väldigt modernt namn numera. Är nästan bara små flickor eller på sin höjd tonåringar som heter det. Men det är ett fint namn.
Idag har jag tvättat och handlat lite. Köpte jordgubbar naturligtvis och bigaråer. Jag är en riktig snaskkärring. Skickade paketet med Freyas tröja. Hade skrivit ett brev som skulle följa med paketet. Men när jag kom hem fick jag se brevet som låg kvar på köksbordet. Typiskt mig att glömma lägga i det. Det var ju inget viktigt bara att dom skulle se på tvättråden som jag hade lagt i paketet.

Var på Kupan nere vid Konsum. Köpte där en stor tekopp som jag ska ha en blomma i och en vit duk med gammeldags broderade blommor på. Duken är till mitt pelarbord. Jag köpte även ett babylakan med brodyr på som jag ska sy om till ett kuddvar. De tre grejerna betalade jag 30 kronor för. På fredag ska jag gå på Kupan mitt över gatan och kolla vad dom har i mattväg.

Ringde till Isabel hon var ledig idag men skulle på vårdcentralen och lämna cellprov. Sen skulle hon tvätta. Så hon har fullt upp. Hon berättade om jordskalvet dom hade haft. Egentligen var det i Kalix men hon hade känt av det i Luleå. Det var ett större skalv och tre efterskalv. Händer en gång om året sa dom på radion.

Igår kväll var det sista gången för Morden i Midsomer. Sen såg jag dansarna på femman och Seinfeldt. Ikväll blir det väl nåt på TV att se ,men vet inte vad. Vi får höras i morgon!

Johanna

Dagens namnsdag är Johanna som är detsamma som Jane i England. Känner några som heter Johanna, bl a Johanna Berglund som var kompis med Isabel när hon gick mellanstadiet på Parkskolan. I Frankrike heter hon Jeanne som i Jeanne d ´Arc. Hon som stred mot engelsmännen på medeltiden. Det vet ni väl, förstår jag.

Vad har jag gjort i dag då. Började morgonen  med att göra pizzasallad. Till lunch skulle vi äta blodpudding med bacon. Och då vill jag ha pizzasallad pch lingonsylt till. Eftersom jag strimlar vitkålen och förväller den så måste man börja med den tidigare. Så att den hinner kallna innan man kryddar den och häller på olivolja. Efter lunchen vilade jag en stund och läste ur boken.

Sen gjorde jag köttbullar. Jag brukar steka dom i stekpanna men idag gjorde jag dom i ugnen. Det gick väl bra men inte tycker jag att det är lika gott som att göra dom i stekpanna. Kokade potatis och gjorde sås till. Och sen var middagen klar.

I går kväll såg jag filmen om Jerry Lee Lewis på TV 4 film. Avrundade med Jerry Seinfeldt. Sen var den kvällen till ända. Jag kan meddela att jordgubbarna var kalasgoda.

"Morden i Midsomer" ska jag se i kväll. Bäst med det är att det visas på ettan. Ingen reklam som stör handlingen. Sen blir det säker Seinfeldt igen. I morgon börjar rötmånaden så var noga med maten så ni inte låter den stå framme utan sätter den i kylen, det som blir kvar, när ni ätit. Säger det bara för att jag inte vill att ni ska bli sjuka. Dom flesta vet väl det, men i alla fall. Ha det så bra till i morgon!  

Margareta

Det namnet var himla populärt på 40-talet. Äldsta Haga-prinsessan hette så och Haga-familjen var ju poppis bland dom som läste veckotidningar. Jag känner många Margaretor. Min bror var förlovad med en Margareta, väldigt snygg sak som var Dalarnas Lucia 1954 (tror jag det var). Nu hade hon problem med nerverna så förlovningen bröts efter ett par år. Min bror var spedway stjärna på den tiden så han hade många tjejer. Några i min klass hette Margareta, så nog var det populärt.

Fortfarande riktigt sommarväder. Varmt och skönt och jag har varit ute tre timmar. Träffat flera bekanta. Köpt mer garn och jordgubbar från Sikfors. Det blir gott till kvällen. Hade tänkt gå på Kupan och kolla om nån matta men gör det på onsdag i stället. Ska nu göra renskav och mos. Jag tycker det är gott, men dyrt. Man skulle köpt en slaktren, men jag  har ju för liten frys för så stort djur. Har inte plats för en fristående frys heller. Får fortsätta att köpa småpaket med renkött.

Ikväll vet jag inte vad som händer, kanske TV om jag hittar nåt att se. Annars har jag en ny Året Runt med korsord. Vi kanske hörs i morgon. Ha det så bra i sommarkvällen!

Sara

Då är det Saras dag idag. Och hon kom till Norrbotten med sol och värme. Den enda Sara jag kommer ihåg nu är en lillasyster till en kompis jag hade i ungdomen. Varför jag kommer ihåg henne är att det var så tragiskt när deras mamma dog. Hon dränkte sig och alla blev så ledsna. Sara var då bara sex år och tänk att mista sin mamma då. Hur kan man bli så egoistisk att man inte tänker på sina barn först och främst. Ofattbart!

Var på en snabbis till affären, köpte en citron och glass. Därför vart det en snabbis. Måste skynda mig hem innan glassen smälter. Det var ganska tomt på folk ute. Kan det vara för att det var en festarkväll igår. Öltält och allt röj. Själv satt jag med näsan i ett korsord samtidigt som TV:n pratade. Lyckades inte hitta nåt intressant att titta på. Det mesta hade jag sett och det var inte så bra att jag ville se om det. Ikväll är det i alla fall "The mentalist" kl. 20 och sen filmen om Johnny Cash. Visserligen har jag sett den förut men det var ju ett tag sen.

I morgon löning och jag får inte glömma att köpa mer garn till halsduken. Och naturligtvis jordgubbar. Nu är det jordgubbar från Norrbotten som gäller. Och med värmen vi haft på senaste tiden så är dom jättefina.

Det är snart tid för att göra middag. Ostschnitzel, kokt potatis, sallad, citron och majonäs. Kan det vara nåt. Så blir det i alla fall. I morgon är det ett nytt namn i fruntimmersveckan. Ett namn som var mycket populärt på fyrtiotalet. Då hörs vi i morgon så ha det så bra!


Fredrik

Första dagen i fruntimmersveckan. Både sol och regn i denna dag. Just nu är det sol och lite vind. Här är det  Sommarröj i dag. Har varit loppis och "Småstjärnorna" och i kväll är det artister. Jag har varit hemma hela dagen. Just nu håller jag på och steker några kotletter. Hade tänkt hoppa middagen men känner lite hunger. Äter en kotlett med sallad. Matte skulle göra nåt annat så jag är ledig.

Fredrik har namnsdag idag. Försöker leta i mitt minne efter en Fredrik som jag känner, men tyvärr jag kan inte komma på någon. Men det finns nog nån i skrymslerna. Är inte viktigt nu. Den enda jag kan komma ihåg är Fredrik Belfrage och han känner jag ju inte.
Vad ska jag göra i kväll då. Har ingen aning. Det blir väl nåt på TV.  Just nu är det så tomt på järnkontoret att jag skriver inget mer för i dag. Få se om det har ljusnat i morgon. Ha det så bra mina vänner!

Ingen rallarsväng

Nu står en ny helg för dörren. Förut om åren har denna helg varit rallarsvängshelg med tivoli och diverse artister. Nu har kommunen skrotat detta. Fråga mig inte varför. Kanske en kostnadsfråga. Mig gör det inget. Brukar inte vara på detta jippo. När Isabel spelade fotboll med Älvsby IF så sålde hon och jag lotter i ett stånd på tivolit. Men det var för några år sen.
Har just varit ute och bl a handlat lite mat till helgen. Vädret är soligt och skönt. Inte för varmt utan lagom. Men man kan ju inte vara ute hela dagen. Då glor ju folk ihjäl sig. Dom undrar säkert om jag inte har nåt nyttigt att göra. Och det har jag väl inte. Har börjat på en ny bok som jag lånat på biblioteket. Nora Roberts "Solens diamanter" det var det jag hittade i måndags. Kanske inte är så bra men det får duga.

Ikväll är det flera filmer som krockar med varandra på TV. På ettan "Fåfängans marknad" och på nian en film med Clintan. Svårt val för mig. Få se hur det blir. Ganska sent visas filmerna så det blir en trött Jane som tittar. Får vila middag efter maten. Maten ja, det blir korv stroganoff och ris. Ska börja med det nu. Så får vi väl höras i morgon. Hej då! 


Svensk sommar

Finns det något underbarare än svensk sommar. Man behöver då inte bli less på vädret för det är ganska omväxlande.  I morse sken solen och värmen dallrade på min balkong. När lunchen var över kom molnen smygande över himlen och strax var det mörkt ute och det mullrade över bergen. Väntade på regnet som hängde i luften. Och det kommer nog snart.
Har lyssnat på P4 extra med Harald Treutiger. Han hade Sara Löfgren som gäst. Alla som har sett henne måste hålla med om att hon har en fantastisk röst och gör underbara låtar med texter som är självupplevda. Nu är hon med i Diggiloo turnen. Synd att jag inte såg den när den var i Storforsen.

Men en annan sak när det gäller musik så fick jag Michael Michailoff som vän på Facebook. Alla som känner mig vet vad han betyder för mig.
                                  

Nu kan jag vara glad hela dagen. Jippi!!   Däremot är jag inte glad på dom som far gatan upp och ner och dunkar- dunkar i sina ljudliga bilar. Fråga mig inte varför dom gör det. Det är mest svenska gubbar över 40 som kör. Just inga unga pojkar. Det är bara att stänga balkongdörren om man vill höra nåt annat.

Jag började sticka halsduken  igår som jag skrev. Garnet jag började med gjorde ett så snyggt mönster att jag måste köpa mer av det. Så det blir att jag stickar  restgarner till nåt annat. Så kan det gå när man ska spara på pengarna. Skit samma.

Nu ska jag göra en mjuk chokladkaka och sen fläskpannkaka till middag. Sen ska jag sticka mer på halsduken. Eventuellt se nåt på TV. Jag önskar er en bra fortsättning på dagen! 

Stickar halsduk till jul

Den här dagen började med solsken och värme, nästan för varmt i mitt tycke. Efter lunch regnade det i ca 5 minuter. Och sen blev det lite svalare. Regnet behövdes, skulle regna mer egentligen. Men jag kan inte bestämma det. Jag gick ut men jag tog med mig paraplyet i fall att. Gick bara till ICA för att köpa jordgubbar. Tji fick jag, det fanns bara en liter och de var inte så fina, så jag blev utan. Köpte lite mjölk och en glass. Träffade Ture Johansson som jag pratade med en stund.

På TV i går kväll såg jag bara "So you think you can dance". Slutar aldrig att förvåna mig hur bra dom är. Får se i kväll vilka som åker ut. Det är ju telefonröster som avgör. Amerikas folk avgör.  Kanske jag ser "Miss Marple" på fyran också.

Har börjat på en halsduk av restgarner. Vem ska få den till jul? Återstår att se. Ser fram mot måndag då är det löning. Behöver verkligen tillskott i kassan. Jag är så fattig. Det märks att maten har blivit dyrare. Pengarna räcker inte till. Man kan inte unna sig något utöver maten. Knappt att man kan ha mat på bordet två måltider per dag. Får sluta köpa glass när jag är ute. Får ta med mej en flaska vatten i stället. Kanske nyttigare också.

Nu ska jag börja med middagsmaten. Potatis, stuvade morötter och korv. Det blir att sticka i kväll.  Skriv gärna en kommentar och ha det så bra hör ni!

Mor duktig

Idag är jag så duktig. På förmiddagen städade jag. Matte kom med palt till lunch och sen var det tid att gå till tvättstugan eller åka till tvättstugan för jag åker ju hiss. Jocke och Oscar kom och hälsade på en stund. Jocke ville säga hej för han far ju till Norge i morgon för jobb.
Nu är jag klar i tvättstugan och nästa projekt är middagsmaten. Ska steka köttfärs med lök och koka potatis. Gör en sallad på isbergs och vattenmelon. Det får duga i dag.

Det skulle  vara "Morden i Midsomer" på TV i kväll men det utgick på grund av prinsessans födelsedag. Hör jag någon som väser nåt om att fira invandrare. Skulle inte tro det man gör väl skillnad på folk och fä. Ska se om det är nåt annat att se på, är inte så förtjust i typ galor.

Vilket väder vi har.  Idag har jag inte hunnit vara ute nåt,  jag är ju så saktelig med vad jag gör. Inte är det som förr då man hade flera järn i elden samtidigt.
I kväll är Diggiloo i Storforsen (som ligger en bit härifrån). Dom brukar vara där och det brukar vara jättemycket folk. Förra året hade jag tänkt fara dit. Matte skulle bjuda mig men jag var inte så pigg då jag slutade ut det. Det är ju radiosändning på lokalradion så man kan ju lyssna om man är intresserad. 

Nu är det tid för matlagning. Jag får väl höra av mig i morgon. Då ska jag bara lata mig. Hejdå! 

Emma

Igår när jag var ute såg jag Emma. Eller rättare sagt en som liknade Emma, som var vår cockerspanniel. Emma föddes 8/6 1992 på en kennel i Vindeln. Jocke och jag hämtade henne en dag i augusti och från den dagen var hon hela familjens älskling. Samtidigt var hon en envis liten tjej. Om hon blev förargad på nån kunde hon vara tjurig i flera dagar. Hon hade egen personlighet men var en trogen vän. Hon delade vårt liv i vått och torrt och där vi var var även Emma. Hon hade många hundvänner och även kattvänner. Hon var aldrig sjuk förrän den dag hon gick bort och då var hon 11 år. Jag saknar henne så än i dag. Minns henne när jag steker pannkaka och hur hon satt och väntade på den första plätten. Och när jag hade klippt henne och hon satte sig och väntade på att bli duschad. Hon älskade vatten och ville gärna simma så fort hon såg ett vattendrag. När jag igår såg denna lilla cocker fick jag en klump i halsen, jag vill bara gråta. Tack för att jag fick känna Emma.

Vädret är hur underbart som helst. När jag såg vädret på TV i går kväll sa dom att Norrland skulle få regn idag. Visserligen är Norrland stort som halva Sverige men jag har inte sett nåt regn.

Ska snart på biblioteket och låna några böcker. Ska också på fotvården och sen på affären. Har fått paket från HM som jag ska hämta på ICA samtidigt. Har försökt köpa en pennvässare för tjocka sminkpennor här byn och  det lyckades inte. Så jag var tvungen att beställa från HM enklare för mig än att fara till Luleå och köpa. Matte kommer inte och äter middag idag p g a att jag ska på fotvården. Då ska jag passa på att träffa bekanta och skvallra lite.  Det gäller att ta vara på dom underbara sommardagarna medan dom finns. Det är ju fortfarande ljust på nätterna men det börjar nu bli lite skumt vid ett-tiden. På lördag börjar fruntimmersveckan och då känns det som att det vänder mot hösten. Men än är det sommar, så njut.
Bäst att göra sig klar för att gå ut nu. Ha en bra dag hör ni!


Stickning å sånt

Det är lite halvmulet idag men varmt och skönt. Igår kväll blev det mycket korsord lösta. Det mesta som var bra på TV hade jag sett förut, som sagt så är mycket repriser på sommaren. Ikväll visar fyran en film som jag inte sett "The contract". Brukar inte tycka om att se filmer på fyran p g a de långa reklampausarna och avbrott för nyhetssändning. Men jag har ju korsorden att ta till när jag väntar.
Vad mer att göra i dag? Lätt lunch blir det, rostbiff och potatissallad. Vad det ska bli till middag har jag inte tänkt ut än, kanske kyckling. Jag är så trött på allt vad mat heter. Både att äta och laga.
 
Måste nog gå över golven med en blöt trasa. Har sett några fula fläckar som måste bort. Gör det efter lunchen. Just nu lyssnar jag på radions P4. Program med Viveca Lärn och Sverre Sjölander. Ganska roligt faktiskt.
I morgon ska jag på fotvården och då ska jag på bibloteket (som är i samma hus) och låna några böcker. Bl a Viveca Lärns sista om Saltön. Om den finns inne. Jag har snart läst ut El Choco (blondinen). Ska ge den till Jocke, för han skulle tycka den är bra. Då kan han slappa i Skellefteå med den i sommar.

Tid att jag sätter igång och stickar på mina julklappar igen. Annars hinner jag inte färdigt till jul. Har ju bara gjort två par Lovvikavantar och en liten tröja. Tröjan ska Freya få som födelsedagspresent. Tänker skicka den  till veckan så får Annalena se när den är lagom att börja använda. Det är ju inte lätt när man är så långt borta från varann. Sen har jag ju målat en sidenscarf också som är en julklapp. Skulle vilja göra mer sidenmålningar men det är ju så dyrt material, både färg och siden. Säkert inte så uppskattat för mottagaren heller. Men roligt att göra. Jag har ju så mycket restgarner, undrar om jag ska göra en lång halsduk av dessa garner. Kanske jag gör. Då kan jag börja med det idag.

Annars var det väl inget nytt från min sida. Vi hörs väl i morgon när jag kommer från fotvården med snygga fötter.
Hej då!

Svansjön

Vilket kanon väder vi har haft idag. Mellan 20-25 grader och sol. Passar mig perfekt.  Jag har varit ute mest men har hållit mig mestadels i skuggan. Nu har jag nyss ätit en tunnbrödmacka med färskpotatis och stekt lax på. Matte jobbar så han kommer inte förrän i morgon lunch. Därför blev det en sån enkel måltid. 

I morde när jag löste melodikrysset så var en fråga som skulle vara Svansjön. När jag hörde musiken kom jag ihåg filmen " Billy Eliott" och slutet på den när han dansar ut på scenen till Svansjön. Filmen älskar jag och musiken också. Låter det oförståeligt, kan förstå att det verkar så.

När jag var ute köpte jag nya Året Runt så nu har jag nya korsord till kvällen om det är skit på TV. Däremot var det slut jordgubbar och bigaråer. Då blev det Granny Smith äpplen, får duga. Nu hör jag att jag måste stänga balkongdörren, det hörs vara tävling ute mellan jänkare och motorcyklar om vilka som kan höras mest. Jag är inte intresserad av vilka som vinner så jag stänger i stället. Vill ju ha kvar hörseln. Det var nog allt för denna dag men ska försöka skriva mer i morgon. Då hörs vi. Hejdå!! 

Jag gillar Clintan

Först vill jag säga: "Tack Vivi för att du ringde och muntrade upp mig i går kväll". Det blev lite roligare efter det.
Idag är jag på bättre humör men då är min mage i olag. Måste var nåt jag ätit. Man stoppar ju i sig så mycket skit så hälften kunde vara nog. Jag brukar ju skryta med att jag har en mage av järn, men inte i dag.

Läste en blogg i går som jag kan rekomendera. Det är www.Daddy-beware the fury of a patient man. Det var inlägget om Michael Jackson. Läs den och begrunda.

I dag har jag inte gjort ett skapandes grand. Hade tänkt gå på affären och handla inför helgen men då sa min mage " Gå inte ut, jag måste vara nära toa, snälla". Så då blev jag hemma. Har som vanligt inget bestämt i helgen. I kväll ska jag se en Clint Eastwood-film på nian. Jag gillar Clintan.  Före den blir det nog "Morse". Slår nog en signal till Jocke för att höra om dom är hemma eller i Skellefteå. Det är ganska varmt och sol då och då. I natt har det regnat lite så växtligheten har fått lite vatten. Nästa lördag börjar ju fruntimmersveckan då ska det vär regna hela veckan, som vanligt. 

Har inte köpt den där trisslotten än. Ska försöka komma ihåg att göra det i morgon om nu min mage vill gå ut då. Nu ska jag se friidrott på TV. Världsmästerskapen för juniorer på Eurosport. Vi får höras i morgon igen. Ha det så bra i kväll! 

Ledsen idag

Känner mig ledsen idag och vet inte varför. Jag har i alla fall dammsugit och dammat av det värsta. Skulle vilja göra nåt roligt för än gångs skull. Men det blir väl bara att krypa ner i sängen och sova. Har nyss gjort köttfärssås som vi ska äta tillsammans med pasta. Köpte billiga tomater i tisdags så det blir en tomatsallad till. Sen är dagen slut.  Hejdå!

Solen tittar fram då och då. Men i morse var det bara 13 grader. Nu är det varmare och varför ska jag klaga, jag brukar ju inte sola. Det är nog så att jag klagar för att alla andra gör det. Och idag känns jag vara en riktig klagokärring. Ingenting att se på TV i kväll som kan pigga upp mig. Kanske jag har nån film som ligger och är osedd, får väl kolla.
I morgon ska jag och handla. Då ska jag köpa några triss och hoppas jag vinner en större summa. Då ska jag försvinna härifrån. Bosätta mig på hemlig ort vid Medelhavet. Härligt, härligt! Man kan ju alltid önska det kostar inget.

Mitt humör gör att jag inte kan skriva mer idag. Hoppas det känns bättre i morgon. Suck!!!

Lill-lördag

En helt vanlig onsdag. I går kväll såg jag från Michaels Jacksons minneshögtid fram till 21. Hoppas dom som talade där sa samma sak till honom medan han levde. Men det brukar ju vara så att elaka människors tungor dansar polka när man lever och dansar stilla vals när man är död.
Sedan såg jag "Midsomermorden" och efter det dansarna på femman. Det är inte klokt hur duktiga dom är. Jag blir helt imponerad. Tyckte alla var så duktiga att det är svårt att säga vem som åker ut i kväll. Jerry Seinfeld är tokig som vanligt, tokigast är nog George, kan skratta mig fördärvad åt honom.

Jag har inte varit ut idag. Susanne ringde att hon skulle komma och hon kom vid 12-tiden. Sen satt vi och spelade ett spel  som hon hade med sig och och vi avslutade med Skip-bo. Hon hade med sig moccakakor till kaffet. Vi hade riktigt roligt. Vädret är ganska mulet och lite kallt. Men på torsdag kommer värmen tillbaka, det har dom lovat i Norrköping.

Nu ska jag laga lite mat, blir nog pyttipanna. Har verkligen brist på fantasi när det gäller mat. Själv skulle jag kunna äta kräm, hårdmackor och kokt ägg varje dag. Billigt skulle det vara också.

På TV ikväll vet jag inte vad dom visar, brukar inte vara nåt särskilt, men jag får se om jag tittar på nåt. Annars blir det att läsa ur El Choco. Känns som om sommaren är slut men det kan väl inte vara så.
Ni ska ha en skön kväll så hörs vi i morgon!

Glada ungar

Kommer just nu från affären. Handlade lite nödvändigt typ toapapper och sånt. Kunde inte motstå att köpa lite bigaråer (stavas det med ett eller två g). Hm!!! Jag gick fort förbi jordgubbarna. Väntar till helgen med dom. Hade tånkt köpa en glass men affären hade inte glass styckevis. Sommar och dom har bara paketglass. Så är det i Älvsbyn.

 Satt en lång stund och kollade på två små pojkar som lekte tvärs över gatan, den ena var i fyraårsåldern och den andra ca två. Affären tvärs över hade ställt ut en liten cykel, en tramptraktor och en trehjuling. Sen stod det några åkgräsklippare och stora vagnar med bollar. Pojkarna hade så roligt man riktigt såg hur glädjen lyste om dom. Efter en stund kom en tant och med låg röst väste hon " gå genast här ifrån och låt bli att röra dom här grejorna". Dom stog som små soldater och tittade i backen tills hon hade gått därifrån, sen var det fullt ös igen tills barnens pappa kom och förstörde det hela. När affärerna ställer ut grejor så där får dom väl förstå att folk (barn) vill prova.
Tanten var en turist som inte hade ett dugg med affären att göra. Pojkarna var invandrare, och det var väl en vagel i ögat på tanten.
 Varför jag berättar det här är att mina pojkar kunde göra precis samma sak när dom var små. Dom var alltid på språng efter äventyr.En gång när deras farmor och jag var på ett varuhus (pojkarna var med) fick vi plötsligt se mina änglar komma cyklande på varsin liten cykel, hojtande "hej mamma och farmor". Då var det jag som väste åt farmor "låtsas inte om att du känner dom". Jag trodde farmor skulle svimma hon var alldeles vit i ansiktet. Allt ordnade upp sig och vi kom helskinnade från affären. Därför kunde jag glädjas i mitt sinne när jag såg dessa små parvlar. Hoppas dom får leka och vara glada många gånger.

Nu är det dags att börja med maten. Vi får höras mer i morgon. Hej då!

Tji bord

Det blev inget bord för mig i dag. När jag kom till Kupan och skulle köpa bordet ändrade jag mig. När jag plockade bort mattorna som låg på bordet såg jag hur repigt det var, insåg då att om jag skulle få det snyggt skulle jag måsta slipa och lacka bordsskivan. Hade jag varit frisk hade det inte varit nåt men nu, nähä. Och så jobbet med att ta bort det gamla bordet. Lika bra att det får vara som det är. Ni hör ju att det är inte meningen att jag ska ha ett annat bord.

Har varit på ICA och köpt jordgubbar från Finnerödja. Goda gubbar!!!!!!!!  Köpte även bigaråer, vattenmelon och granny smith- äpplen. Smaskens för mig. Tvättstugan har jag bokat idag och väntar nu på att tvätten ska bli torr. Det sämsta med den här tvättstugan är torkskåpet. Efter en halvtimme slår värmen av om än tvätten fortfarande är blöt.  Är man lat som jag, orkar man inte springa fram och tillbaka till tvättstugan varje halvtimme. Men man får väl vara glad att det finns tvättmöjligheter. Många som bor här har egna tvättmakiner, duschrummen år så stora att man rymmer både tvättmaskin och torktumlare. Men det kostar ju.

Idag är det lite småkyligt men jag klagar inte. Däremot skulle det behövas lite regn. Torrt som fnöske är det ute. Det är ju mulet men det kommer inget regn.
Till middag idag blir det rester, pasta med kött och gorgonzolasås. Sätter lite vattenmelon i salladen. Det blir så gott. Annars har jag ingen matlust just nu, skulle gärna hoppa maten men det duger inte. Efter disken ska jag lägga mig och vila innan det blir lite TV.  Med andra ord en kväll som vanligt.
Ha det så bra govänner! Hejdå!

Pippi på bord

Känner mig bättre idag, tack och lov. Det är inte kul att må dåligt, men det tycker väl ingen. Håller på att försöka bli av med mitt köksbord. Hittade ett bord på Kupan i fredags som skulle passa mig ypperligt. Ett runt bord i furu med en iläggsskiva. Ser ut som nytt och kostar 450 kr. Men vet inte hur jag gör med det gamla bordet. I värsta fall får jag väl skänka det till Kupan. Matte tror nog  inte att jag är riktigt klok och det kan ligga nåt i det. Men nu vill jag ha detta bord och jag har lagt undan det till måndag. Egentligen har jag väl inte råd men det kan inte hjälpas. Tänk om jag fick byta bord med Kupan. Men det går nog inte. 

Vädret idag är väl inte det bästa men det är ju sommar och vädret kan man inte göra nåt åt. Idag ska Matte inte äta lunch här men han kommer till middag. Jag fick ju lax över så jag ska koka lite potatis och göra en laxpudding. Jag tycker att det är så bra att göra mat i ugnen, man behöver inget fett och man kan göra allt tillsammans, (mindre disk). 

Jag vet inte om jag ska ut i dag, får se om jag hinner. Nu ska jag i alla fall duscha och sen blir det väl som det blir. Ska väl in på facebook och kolla vad mina vänner gör. En del var och kollade på Jerry Williams i går kväll, på Pite havsbad. Han har lite mera ork än mig och ändå är vi jämngamla.  Minns när jag såg honom i Brunnsparken i Örebro för typ hundra år sen. Jag hade rosa-vit rutiga, Brigitte Bardot byxor, vitt spetslinne, ballerinaskor och frisyr "hästsvans" . Så skulle man se ut på den tiden. Byxorna hade blixtlås bak på rumpan och var hemsydda. Det var tider det.

I morgon är en annan dag och vi får hoppas att vi hörs då. Ha det så bra!!

Sjuk

Hade en hemsk kväll i går. Fick hjärtklappning och blev kallsvettig. Det höll på i två, tre timmar och var obehagligt som bara den. I morse var det lite bättre men känns inte helt bra. Har legat hela dagen och sovit. Har läst några kapitel i
El Choco. Den är faktiskt riktigt bra.

Ska inte skriva så mycket i dag måste gå och inta sängläge igen. Vi får väl hoppas att jag kan skriva mer i morgon.
Hej då!

Knalledagen

För två år sen på knalledagen var Isabel och Alec här. Då sprang Alec 2 år, knalleloppet i Lomtjärnsparken, som är för barn. Alec var den yngste deltagaren och han var så duktig. Mamma Isabel sprang bredvid och mormor (jag) och morbror (Matte) hejade på. Naturligtvis fick han medalj. Sen har det inte passat att han har följt upp med fler lopp.
                                                  

Jag skickade Matte att köpa 4 liter jordgubbar, före lunch i dag. Han kom med de sämsta jordgubbar jag sett. Matte är ju ingen kännare direkt, så jag skyller inte på honom. Han gjorde det han skulle. Dom smakade inte ens jordgubbar. Jag frös ner skiten, hoppas att jag kan använda dom till sylt eller kräm. Ska verkligen säga till på Konsum att dom byter leverantör. Dom kostade 120 kronor som jag kan säga blev bortkastade. Sånt är livet!

Idag är det lite kyligt men ändå skönt. Solen skiner och värmen kommer nog tillbaka. Nu på eftermiddagen ska jag gå ut en sväng. Igår träffade jag så mycket bekanta att jag nästan höll på att missa middagen, att laga den menar jag. Men det gick bra, stekte fisken i ugnen. Gott till tusen blev det. Idag vet jag inte vad jag ska göra till middag. Men det ska väl bli nåt. Kanske plättar med blåbärssylt. OK!

På Tv i kväll ska jag se på nian, "Morse" och en "Dirty Harry"  film. Sen ska jag ladda upp med ett nytt korsord, brukar lösa dom i Året Runt. Pappret som dom har i tidningen går så bra att lösa med blyerts. Ja nu är det tid att göra sig klar för att gå ut. Hoppas att vi höres i morgon. Hej då!

Och guldet blev till en spruta

Torsdag idag, spruttorsdag för min del. Barbro har varit här och gett mig guldsprutan. Tack för det! Livet blir lite ljusare för mig då. Gjorde en risgratäng med skinka och sparris till lunch. Gott!  Har tagit fram en laxöring ur frysen som jag ska laga till middag. Till fisken blir det mandelpotatis, löksås och tunnbröd. Äkta norrlandsmat.

Igår kväll sås jag "Miss Marple" på TV och efter det "So you think you can dance". I det sistnämnda programmet har dom nu kommit fram till de 20 bästa dansarna. Så nu börjar själva tävlingen. Ska bli roligt att se de duktiga dansarna. Ikväll vet jag inte om jag ser nåt på TV.  Eventuellt blir det ettan och dokumentären om Stig Bergling, en egoistisk spion.

I morgon ska det vara Knalledagen här i byn. Affärerna flyttar ut en del av försäljningen på gatan. Det brukar var så att ICA säljer Gevalia kaffe, Konsum säljer hamburgare, Specialaffärerna säljer gamla grejer dom har kvar i lager lite billigare. Och så kallas det Knalledagen. Senare denna månad brukar det vara Rallarsvängen en helg för nöjeslystna, med tivoli och andra nöjen, men det är inställt detta år. Det är väl för dyrt. Mitt över gatan där jag bor är det en restaurang "Tres Corona" och där brukade det vara ett öltält när det är Rallarsvängen. Då kunde man sitta på balkongen och lyssna på musik och kolla på folk. Billigt nöje om man är intresserad av sånt. Men jag klarar mig utan. Dom som vill fröjdas får åka till Piteå på "Pite dansar och ler" i slutet på juli. Sen finns det "Lulekalaset" utan hotell och "Jokkmokks sommarmarknad" i augusti. Så nog finns det nöjen för de som har stor plånbok och vill ha kul.

Nu är det dax för mig att gå ut och köpa, gissa vad?, jo jordgubbar och lite annat. Bl a en TV-tidning. Inte riktigt lika varmt idag, men skönt. Sen är det ju helg igen, tiden går. Ha det så bra!

Gott med iskallt vatten

Du får inte boka hotellrum i Luleå, under Lulekalaset om du är under 28 år. Det är sant, jag hörde det på radion i dag. Man tror inte sina öron. Landet heter Sverige och man är myndig när man är arton. Jag skulle då skippa att besöka Luleå, i alla fall Lulekalaset. Har alltid tyckt att lulebor har varit lite konstiga, och vem säger att 28-åringarna är skötsammare än 27-åringarna. Blää!!

När jag vaknade i morse och gick ut på balkongen kändes det nästa kyligt. Men det var då det. Nu är det varmt igen. Vi , Matte och jag, åt bara kräm och mjölk samt mackor till lunch. Huvudsaken är ju att man får i sig vätska. 

Igår kväll hade jag en härlig TV-kväll. På allsången var The Camp med Nina Persson, hon är så bra. Efter Midsomer såg jag "So you think you can dance" och sen såg jag "Seinfeld". Mycket TV vart det och bra var det. Jordgubbar och bigaråer smaskade jag på. I kväll blir det inte så mycket, men man kan inte ha tur alla dagar. Tur om jag hittar nåt som faller mig i smaken av TV-program.

I morgon ska jag få min guldspruta och den behövs. Känner mig så risig, trots vädret. Det blir ingen utgång för mig idag. Jag känner inte för det, har legat en stund och jag går nog tillbaka till sängen med en flaska vatten. Vi får höras när jag piggnar till. Hola!

RSS 2.0