Kommer ni ihåg Beslan?

En härlig lördagsmorgon. Just nu ca 5 grader och solsken som ska försvinna under dagen, enligt SMHI.  På radion "Ring så spelar vi". En helt perfekt morgon. Kaffe och macka har jag inmundigat mig. Nu väntar jag bara på melodikrysset.

Efter lunch igår, kom en bekant och gav mig lingon, färdigrensade och allt. Trodde inte att det fanns så snälla människor. Hur ska jag kunna återgälda detta? Får tänka ut vad jag kan göra. Sen kom Jocke och Pernilla en sväng. Dom hade städat bort lite från huset och var nu på väg hem till Skellefteå. Skulle komma en kvinna från Rumänien, till Korsträsk, som är spekulant på huset.

Igår såg jag en dokumentär om gisslandramat i Beslan, en liten stad i södra Ryssland. Detta drama tilldrogs sig 2004 med början den 3 september. Första skoldagen för barnen och därför var det så många föräldrar som var i skolan. Tusen människor togs som gisslan och 334 dödades, däribland 155 barn. Många skadades också. Tänk vad människor kan vara grymma mot andra människor. Jag blev helt gråtfärdig när jag såg detta och kom ihåg.

Sen var det tid för att se "Doobidoo" och efter det en film, "Det fjärde kontraktet" med Michael Caine, Den var så där. Mister Caine är ju en bra skådis. Idag vet jag inte vad det är på TV, som vanligt. Men jag vet att ettan börjar med "Här är ditt liv" med Ingvar Oldsberg. Kanske ser jag det.

Nu ska jag tänka ut vilken soppa jag ska göra till lunch. Blir det grönsparris kanske? Måste ringa Matte och be honom köpa nåt bröd. Till middag tar jag fram köttfärssåsen och kokar pasta. Till det en sallad. Måste nog på Ica och handla lite före middagen. För det är ju en dag i morgon också, och mat ska lagas då också.

Sverige vann ju fotbollen igår, mot Ungern. Jag såg inte matchen men hörde det på radion. Var visst en viktig match, för EM. Hoppas det går bra för dom framledes.

Trodde jag skulle hinna duscha innan krysset, men det kan jag glömma. Men jag har ingen brådska så det hinns med senare. Hoppas ni har en skön morgon och får en bra dag! Hej då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0