Vinterkläder fram

Skön morgon och har just druckit kaffe med en grovlimpsmacka. "Ring så spelar vi" på radion som vanligt en lördagmorgon. Ute är det grått nu på morgonen. Känns inte inbjudande precis. Nu är det dags att ta fram vinterkläderna och hänga undan sommarjackan. Den jackan är ca femton år och har nog gjort sitt. Kommer jag att ha råd att köpa nån ny till våren?

 Nu får jag börja med duffeln och den börjar nog vara gammal den också. Den är mörkgrå med rutigt foder. Sen har jag en vinröd nyare jacka som jag fick av en kompis. Hon hade köpt den men ångrat sig och gav den till mig. Hon har mera pengar än jag och ville inte ha betalt för den. Till den jackan har jag en mössa och halsduk i blekrosa. Ska kolla om jag hittar sånt garn så jag kan sticka vantar i samma färg. Skulle haft väska i samma färg, men får köra med den mullvadsfärgade som jag har sen i vintras.

Igår gjorde jag klar de blåa sockorna och började på de röda. Lika spännande varje gång när jag börjar med ett nytt garn, i alla fall med ett flerfärgat. Såg "Doobidoo" och "Morse" på TV.

Idag kanske jag går ut efter lunchen. Skriver kanske för jag har inte bestämt mig ännu. Till lunch blir det soppa och till middag renskav och mos. I helgen kanske jag städar lite. Men först på agendan står dusch och sen melodikrysset. Det sistnämnda är en vanlig helgsyssla. Än så länge har jag kryssat rätt men aldrig vunnit nåt på alla år, men skam den som ger sig. Skulle vilja ha ett armbandsur, verkligen.

Skulle vilja att Isabel och Alec dök upp i helgen. Med saxen i högsta hugg, men det är väl ingen idé att önska. Det är väl lika omöjligt som att vinna armbandsuret. 

Nu är det så att jag ska ta mig till duschen så att jag är klar när krysset startar. Vi hoppas på bra väder. Hörde att i Jämtland ligger det snö på backen. Stackars dom! Inte är det nåt jag längtar efter. Till veckan skulle det bli sol. Kan man tro på detta? Ha det bra i alla fall. Hej då!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0