Sopor

 
Gräddstuvad pasta med bacon, lök och skivad gurka. Klockan 7 var jag uppe och lagade detta så Isabel ska få ta med sig till lunch på jobbet idag. Glad om jag kan vara till hjälp som tack för allt jag måste ha hjälp med.
 
Inte är det bättre i mina stackars tår ännu. Tur att jag har flera burkar panodil att knapra på. Igår haltade jag iväg till sophuset med ett lass sopor. Plast, glas och tidningar bland annat. Skulle önska att jag hade lika mycket pengar som sopor. Försöker tänka på vad jag köper för slags förpackningar. Men ibland finns det inget alternativ att välja på.
 
Är det nån som kommer ihåg den tid då man fick köpa mjölk på mejeriet i en medhavd mjölkkruka? Eller senare, då man lämnade en litersflaska i glas (i pant) och fick en fylld med mjölk. Detsamma om man köpte grädde eller fil. Mamma köpte nåt som hette täte på mejeriet och gjorde  långfil på detta hemma. Och plastkassar fanns inte på den tiden. Man hade en väska eller korg med sig när man gick på affären. Glass t ex fanns bara på mejeriet där jag bodde. Minns en pinnglass, vanilj med ett chokladöverdrag. Mums vad den var god. Och sen kom en glass, puckstång jordgubb, som blev min favorit. Men då fanns den på affärerna eller kioskerna. Tyvärr slutade dom göra den. Kan inte förstå varför. Jag vet att den var populär.
 
Fortsätter sticka idag. Hedvigs tröja är halvfärdig. Den blir snyggare i resårstickning än Millas i slätstickning. Kanske jag gör en i resår också till Milla. I nån annan färg. Eftersom Milla är svart kan det passa med en tröja i nåt rött eller så. Får se hur jag gör.
 
Nu ska jag göra mig en kopp kaffe och en macka. SAIK fick stryk av Växjö igår hemma. Men jag är inte orolig det minsta. Snart är dom samlade dom ordinarie spelarna igen. Det är roligt när ungtupparna får visa sina krafter om än det blir bakslag. Serien är lång så det hinner hända mycket innan våren.
 
Matte jobbar idag så får se om han kommer hit nåt. Ha ni nu en bra söndag. Hej då!
 

Mjölkkrukor och mjölkflaskor    
 
                            
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0