Jordgubbsfredag

Sol, sol! Vad härligt att vakna upp i solsken. 14 grader är det också. Det blir en dag ute i solen för mig. Kanske boken får följa med ut. Skönt att jag handlade igår så det är bortgjort. Köpte den gröna pläden och ett gratulationskort som Alec får nästa lördag. En liter jordgubbar hängde också med i kassen. Det blev fredagsgodis för mig. Åt dom nysköljda framför TV:n.

Dom är inte svenska, tror jag. Men dom var jättegoda ändå. Så är dom ju också järnrika och behövs för blodet. I alla fall för mitt blod, jag brukar ha dåligt blodvärde på vintern. Man kan säga att man använder jordgubbarna som medicin, om nån nu vill klaga att det är dyrt. Gubbarna kostade 49 kronor.

På radion surrar Lisa Syrén med "Ring så spelar vi" och just nu sjunger Bill Haley- See you later alligator. En gammal låt frän femtiotalet. Jag sitter här vid datorn med min kaffemugg och har ätit en ostfralla. Efter melodikrysset kanske jag tar fram dammsugaren, men jag lovar ingenting. Det är en fördel med att bli gammal, man gör som man vill.

Idag var det 100 år sen August Strindberg begravdes. Ingen favorit för mig direkt. Jag kan säga att den ända boken jag gillat är Hemsöborna. Det är inte länge sedan jag läste om den. Det man kan säga om Strindberg är väl att han använde det svenska språket bra. Det är väl inget man kan skylla de moderna författarna för.

Ha nu en bra lördag det ska jag ha. Kram till er alla och hej då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0