Sista vackra dan i maj

Förbannad kan man bli när man hör nyheterna idag, om hur Israel förhindrar  båtar som fraktar förnödenheter och hjälp till Gazas befolkning. T o m låter dom soldater borda båtarna och flera har blivit dödade och skadade. Bara för att dom blev dödade och illa behandlade under andra världskriget måste dom väl inte göra samma sak. Tack ock lov att det finns folk som reagerar. Mitt hjärta blöder för dom svagare. Är det inte på tiden att USA reagerar som dom gör på allting annat. Men dom törs väl inte. I USA bor det många judar som har makt och pengar, för att dom ska sätta ner foten. Men att hindra att gazaborna får mat, vatten och mediciner  tycker jag är helt förkastligt.

I en helt annan värld lever jag. Solen skiner idag och ska visst göra det hela dagen enligt radion. Ska vara på vårdcentralen kl 13.40 för provtagning. Det är ju sprutdag på torsdag så då måste jag lämna prover som ska skickas till reumatologen. Är värdena dåliga får jag ingen spruta. Men det händer nästan aldrig. Sen ska jag på fotvården, och ska vara där kl.16. Ingen chans att jag hinner laga middag idag. Får skicka en matlåda med Matte. Det finns ju makaroner och köttfärssås, så det går ingen nöd på honom.

Elitloppet igår blev inte som jag hade väntat mig. Lucky Jim kom inte till final. Finalen vanns av Iceland, en svensk häst som är avkomma från Scarlet Knight. Hästen ägs av Stefan Melander och kördes i går av Johnny Takter. Man kan säga att dom utklassade dom andra hästerna. Bra gjort och fin häst. 

Va trött jag var i går kväll. Höll nästan på att somna framför TV-n redan vid niotiden. Tog en bit jordgubbstårta som piggade upp. I kväll ser jag på ettan bl a Garret med kören. Ett engelskt program om Garret som startar en kör. Sen blir det väl sista delen av Kommissarie Winter.  Undrar om jag håller mig vaken. 

Just nu hör jag mina änglar på balkongen spela, så det är lite blåsigt förstår jag. Men vad gör det, härligt är det i alla fall i solen. I dag är det sista dagen i maj och Pernilla har namnsdag. Grattis Pernilla! Om jag hinner ska jag slå ett grattiskling till dig. 

Nu väntar duschen på mig. Till lunch gör jag nog korvgryta, jag gillar korvgryta och korv. Inte för intet min bror kallade mig "Korvis" eller "Mc Korvum" när jag var liten. Men det ska vara mager korv och inte sån där vattnig, billig korv. För den smakar bläh!

Kanske vi hörs i morgon! Hej då alla vänner! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0