Livet är kort

Denna morgon, SOL! Jag vet att södra Sverige har varmt och skönt, enligt radion. Vi har långt dit, men vi kommer ifatt. Det brukar vi göra, varmast i landet, Älvsbyn, brukar det heta på radion. Nu gillar jag ju inte att vara varmast. Då brukar jag vara glad för att jag har en sval lägenhet, så jag kan sova på nätterna.

Igår var det en verkligt överraskningarnas dag. Fick ett häfte frimärken från min goda vän i Dalarna och en blomstercheck från Umeå Universitetssjukhus (har varit med i en undersökning om sjukdomar). Sen kom Matte och tvättade fönstret i allrummet. Det var väl en bra dag i den kalla molnigheten.

På nattradion hörde jag en bra grej. Livet är för kort för att hänga upp sig på småsaker. Kanske bli ovänner för småsaker, ovänskap som håller livet ut. I stället för att ta hand om varandra och vara överseende. Ligger nånting i det. Känner själv att jag kan bli sårad för småsaker. Ska försöka lägga det bakom mig och ha överseende. Som sagt var, livet är för kort. Dom som är unga nu tror att dom har tid. Men om dom visste hur fort det går och hur snart dom är gamla. Jag vet inte varför jag bryr mig? Radion kan sätta igång tankar som man aldrig tänker på annars.

Idag är det onsdag och helgdagsafton, för i morgon är det Kristi Himmelsfärdsdag. Sen är det ju folknykterhetens dag också. Jag vet inte om denna dag firas numera. Men när jag var liten minns jag att den firades. Mina föräldrar var helnykterister och var med i nåt som heter NOV eller Verdandi. Pappa var också med i MHF (motorförarnas helnykterhetsförbund).

Igår fick jag slut garn, så jag måste köpa mer i dag. Det är skillnad på garn och garn. Sockorna jag stickade innan räckte det med ett hekto garn, men nu räckte det bara till en och en halv socka. Det var olika garn fast samma färg, så att säga. Men vad gör ju det, det finns fabriker som bara gör garner och affärer som säljer.

Svamp till soppa det blir lunch idag men middag vet jag inte ännu. Kanske nån pasta. Måste ju handla lite för helgen så jag får kolla om jag hittar nåt att äta.

Såg TV-programmet i går om "Hästpojken". Den autistiske fyraåriga pojken som tillsammans med sina föräldrar gjorde en resa till vildhästar och schamaner i Mongoliet. Pojken blev mer harmonisk tillsammans med hästarna och schamanerna. Se den om ni får chansen.

Ikväll är det nog läskväll för min del. Onsdagar brukar inte vara nåt för mig att se på TV. Men boken jag läser nu är bra så det är ingen uppoffring. Nu ska jag duscha och det ska bli skönt. Solen är kvar ännu. Då får nog pelargonerna gå ut idag. Det kanske blir en varm dag i alla fall. Hoppas!!!!!!!

Ha det nu bra alla vänner. Vi hörs i morgon. Hejsan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0