Holy diver

Gryningen börjar med sol. Nästan så att jag inte skulle kunna sova, eftersom några solstrålar letade sig in i persiennerna och lyste på mina ögon. Men nu är det mulet och på radion varnade dom för åskväder. Det är 22 grader varmt. Katten på balkongen är ute som vanligt, verkar inte ha kvar nån röst, för det låter konstigt när den jamar. Stackars lilla katt.

Idag fyller Pernilla år. Väntar tills fredag att gratta henne, för då fyller ju Oscar 13 år och då ska jag åka dit. Idag slår jag en signal till henne med ett grattis. Erik har namnsdag, min pappa hette Erik som andra namn och Matte heter också det.

I går kväll såg jag "Djävulsrallyt" på femman. Ett underhållningsprogram där kändisar körde bil på en folkracebana. Efter det såg jag "Kommissarie Winter", en tystlåten deckare. Kl 22 gick jag till sängs och läste en stund.
                                 
Hörde i går att Dio har dött i cancer. Kommer då ihåg mitt äldsta barnbarn, som nu är trettio år, då hon ringde till mig en dag och undrade om jag hade hört "Holy diver". Hon var då fyra år och blev besviken när jag inte hade hört den. Det var Dio som sjöng den och efter den dan har jag hört den många gånger. Nu har en stor rockröst tystnat men hans låtar hänger kvar. 

Lunch kl 13 i dag. Värmer på makaroner, fläsk och korv. Till middag blir det pannbiff med potatis. Pannbiffen gjorde jag igår eftermiddag. Matte kom inte och åt middag, pga att han var nattbil. Därför åt jag en sallad men var ju tvungen att ta vara på köttfärsen som jag tagit ut från frysen.

Ska till Ica en sväng för att handla nåt till lunchen i morgon. Har strömming i frysen men ingen majonäs och citron, som Matte vill ha till fisk. Gott med strömming och även med salt sill. Panera och steka den med mycket lök och en skvätt grädde som avslutning i stekpannan. Det är gott!

I kväll blir det desperata fruar på TV. Måste få tag i ett korsord, Året Runt hade dubbelnummer sist så korsorden är slut, så att säga. Nu är det till att sticka igen. Kul när det närmar sig slutet på sockan.

Ha en bra tisdag go vänner. Vi hörs i morgon så hej då!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0