Doktorsdag

Jag har tagit min medicin, ätit frukost och håller på att koka ägg som ska vara till silllunchen. Varför jag är så morgonpigg i dag är för att jag ska vara hos doktorn vid ettiden. Jag äter ju vattendrivande medicin, så jag måste ta den tidigt om jag ska ut nånstans innan eftermiddagen. Sen ska jag träffa min doktor för första gången, Joanna. Jag har bara varit till läkare akut här i byn, och då har inte Joanna varit akutläkare. Blir intressant att träffa min egen läkare för första gången. Jag har blivit kallad dit för att utreda min blodbrist.

Vädret i dag kan man inte hurra för direkt. Helmulet och ser ut att vara småkallt. Var till Ica och Kupan igår. På Kupan sökte jag ett bord, men det var så mycket folk där så jag hade ingen lust att trängas. Det jag handlade var ett vitt lakan med ett jättevackert broderi på. Jag ska sy en duk av detta. Brukar ju sy småkuddar av babylakan, men nu ska det bli en duk till köksbordet. Bordet som jag sökte får jag väl söka nästa gång jag är dit.

Jag har börjat på ett par vanliga raggsockor (blå och vita). Stickar med lite grövre stickor, så dom blir lite mjukare. Som jag nämnt blir det inlagd sill till lunch med potatis, ägg och limpa. En av Mattes favoriter. Till middag vet jag inte om Matte kommer, han är nattbil, och vill helst äta på taxi. Det blir inte så stressigt då, för honom.

Hörde på radion att dom sätter igång och spelar in Jägarna 2 i augusti. Jägarna 1 spelades in här i Älvsbyn men 2-an spelas in i Överkalix. Rolf Lassgård och Peter Stormare har huvudrollerna. Är ingen uppföljdning till ettan utan en fristående berättelse. Regissören, Kjell Sundvall är densamma och han kommer ju från Älvsbyn. Tyckte Järarna var en bra film. Men man var ju tvungen se den flera gånger. Första gångerna satt man ju bara och kände igen platser på filmen. Ser fram emot nästa film.

Ska ni se melodifestivalen? Jag tror inte jag ska se den. I kväll är det visst första semifinalen. Tror Sverige är med i nästa och jag har ju hört det svenska bidraget, och det tycker jag inte är bra. Men vad vet jag om musik? I Europa kanske dom tycker om det. Jag är förstjust i Jessica Anderssons "I did it for love". Men jag brukar ju inte tycka som alla andra. Lycka till Sverige säger jag i alla fall!

I kväll ser jag desperata fruar och säkert nåt annat. Nu börjar det bli slut på korsord i min tidning och jag ska se om jag kan hämta böckerna på biblioteket. Ska gå in på deras hemsida för att kolla, för då tar jag det på hemväg från doktorn.

Längtar till i morgon då jag ska till Alecs födelsedag. Vilken lycka att få tillbringa en dag tillsammans med dom. Hoppas vädret blir bättre, men det är ju inget måste. Sol i hjärtat har vi alltid. Nu ska jag duscha så jag önskar er alla en glad dag! Hej då mina vänner!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0