Kristina

Mindre blåsigt idag och solen ler. Om man ska tro Lisa Syrén på "Ring så spelar vi" så håller befolkningen i södra Sverige på att frysa ihjäl. Det är bara 15 grader där. Jag slutar snart att förvåna mig. 

Har inte planerat nåt för i dag. Ska slå en pling till Isabel och ge henne måtten på en porös skiva som jag vill att hon ska köpa. Det ska vara underlag för mitt tygmåleri. Jag har haft en sån skiva, men den är nån annansstans. Kan vara i Korsträsk efter mitt nedslag där. Men kan inte be dom om att söka den. Dom har väl haft nog med att söka mina grejer. Det är bara svårt att förklara hur den ska se ut. Men jag får försöka. Finns inget ställe i byn som saluför såna grejer.

Träffade gamla bekanta i går när jag var ute. Roligt att slänga käft med dom. Kunde inte låta bli att köpa jordgubbar, dom var billigare på Konsum än på Ica (konstigt nog). Köpte också av den goda färskpotatisen.  Tror Matte bara ska äta lunch i dag, då han är nattbil. Jag har tagit fram en röding ur frysen. Steker den i ugnen och kokar några små goda potatisar till den. Smaskens! Ska Matte äta middag här, får jag ge honom nåt annat (som är utan ben). Jag var också på Kupan igår, men hittade ingen matta, som jag vill ha.

Efter mat och disk i går, la jag mig en stund för att läsa. Då somnade jag och sov till 21.30. Men jag satte i alla fall på TV-n. Åt kräfterna. Dom var jättesalta, så det blev att dricka mycket vatten. Löste ett korsord och sen återvände jag till sängen. Hade då inga problem att somna igen och sov till klockan sju.

Kristina har namnsdag denna dag. Känner, eller kände, några Kristinor. Redan som litet barn hade jag en lekkamrat som hette Kristina. Hon var yngst av tio syskon. Bodde på en stor gård med stort hushåll. Förutom de tio barnen, bodde en far och en mor samt faderns två fastrar. Även en lantarbetare (dräng) och ett hembiträde (piga) bodde där. I mitt barnatycke var dom jättemånga som bodde där. Ni skulle sett deras kök och deras köksbord. Det gick inte av för hackor. Fler Kristinor har jag känt, men ni skulle inte orka med berättelserna om dom. Tar det en annan gång.

Blir nog TV-tittande i kväll. Nån film kanske. Appropå film så ska ni se "Flyga drake" i morgon, Visserligen är det på fyran, men det kan vara värt reklamavbrott. Jag har läst boken och blev helt tagen. Måste bara se filmen. Är den hälften så bra som boken, så är den bra. Alltså se den!!!!!!!!

Men i kväll vet jag inte vad jag ser. Finns det inget annat ser jag "Morse". Nu inväntar jag "Melodikrysset" och sen blir det en dusch. Kl.13 är det grönsaksoppa till lunch. Sen läser jag ur boken och har det skönt.
Ha det ni också så hörs vi i morgon! Hej då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0