Emma

Tydligen har det blåst i natt. Jag sover ju så hårt, så jag märker inte. Jag var förvarnad så jag stängde balkongdörren. Hörde på nyheterna att fjälltrakterna har fått snö. Snö i juli månad, ja det är inte första gången. I alla fall skiner solen nu efter kvällens regnskurar.

I går var jag på Ica och helghandlade. Det slank ner två liter gubbar fastän dom kostade 89 kronor kilot. Det är dyrt att bo i norrbotten. Men det är min ända last, jag får väl dra ner på nåt annat. Till middag kokade jag ris som jag blandade med majs. Sen satte jag rökt skinka i botten på en form och sedan sparris. Slog på risblandningen och riven ost. Toppade detta med mellangrädde och sen in i ugnen 200 grader ca 25 minuter. Man kan även sätta ostsås i stället för grädde och ost. Servera med grönsallad och tomater. Bara ett tips så där.

Matte kom med en kartong kräftor i går. Han är så gullig.  Tänker på mig, hans mamma. Nu är dom i kylen på tining. Äter dom nog i kväll, det ska bli så gott. Har inte ätit kräftor på två år. Så jag längtar verkligen.
Det ända jag såg på TV i går var "Himmelblå". Den norska serien som går på ettan nu.

I kväll vet jag inte vad jag ser, får bestämma mig senare. Jag går till övre Kupan i dag för att se om dom har några fina mattor för några tior. Den stora mattan jag har nu framför soffan gav jag 30 kronor för. Den är i flera blå toner. Verkligen snygg. Nu skulle jag vilja ha en sängmatta i rött. I källaren har jag en sängmatta, typ bomullsrya. Den är beige och passar nog bra men skulle som sagt vilja ha en röd matta.

Till lunch blir det ärtsoppa. Det var länge sen. Till middag gör jag korvgryta. Det tycker jag är gott med en knäckesmörgås till.

I morgon är det melodikrysset igen. Varför kan inte jag få vinna en klocka?  Jag har inget armbandsur. Jag har mobilen när jag är ute. Men aldrig några glasögon, så att jag kan se vad klockan är. Sist jag hade mina läsglasögon med mig, hade jag sönder dom i väskan. Då tycker man att jag skulle köpa mig än klocka. Men här i byn är dom så dyra, och när jag för nån gång skull är nån annan stans så minns jag inte detta. Får höra med Isabel om hon kan köpa en klocka på Ur och Penn. För ska jag vänta tills jag vinner en på Melodikrysset, så blir det aldrig under min livstid. Eller vad tror ni?

Nu blir det en dusch för mig. Sen ska jag kolla om mina blommor behöver vatten. Knappast troligt fastän dom är under tak. Det brukar ju skvittra när det regnar. Ha det nu så bra i sommarvärmen. Det blir nog varmt idag, fastän det har snöat i fjällen. Hej då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0