Sortera mera

Värmen fortsätter. Men nu börjar det bli lite jobbigt. Tur att jag har en ganska sval lägenhet. Nu har dom sagt att det ska bli åska, men jag vet inte hur allvarligt det är. Och vad kan man göra åt vädret? Ingenting.

Ingenting kan familjen Sarkisyan i Älvsbyn göra mot utvisningsbeslutet, som dom fått av migrationsverket. Skandal att få vänta i 9 år innan beslutet tas. Familjen kommer från Armenien och är helt förkrossade. Tänk er att vänta i nio år och sen få beskedet, "Ni får inte stanna".  Är det humant?  Förvisa en massa dåliga politiker i stället. Det finns gott om dom.

Läste i PT att norrlänningar är sämst på att sopsortera. Ja det är säkert så. Har bekanta som slänger alla sopor i en påse under diskbänken. Utan urskiljning. Dom tycker säkert att det är jobbigt att sortera. I mitt skåp under diskbänken finns det olika behållare som man kan sätta sopor i. Det hör till skåpet , så att säga. Och sen har vi ett separat soprum med märkta sopbehållare, t ex metall, plast, färgat glas osv. Kan det vara enklare.

Läste också i PT om att uteserveringar ska börja ha rökfritt. ????? Stackars rökare, vart ska dom nu ta vägen. Snart får dom väl inte röka på balkongen utan för sin lägenhet. Vet hyresvärdar som inte hyr ut till rökare och husdjursägare. Samtidigt spyr industrin och trafiken ut massor av miljöfarliga ämnen. Ska vi också förbjuda detta? Inte mer än rätt. Och restaurangerna får väl sluta servera kött. Ni vet väl hur mycket korna försämrar miljön. För att inte tala om fisken som innehåller kvicksilver. Sluta servera fisk! Eller allra enklast -SLUTA GÅ PÅ RESTAURANG-. Folk slutar inte röka, för att man har förbud. Kanske lika bra att jag slutar läsa tidningar. 

Ni ska jag torrmoppa golvet innan jag sätter mig i duschen. Till lunch kräm och mackor. Till middag makaroner och köttbullar. Ser väl dansarna i kväll fast än jag inte gillar den nya uppläggningen av programmet. Var bättre förr. Idag far Isabel och hennes familj hem från Gävle. Hoppas hon tar det lugnt i semestertrafiken. P g a att Johan har kört för fort, så är hon ju ensam förare. Men hon är ju förståndig, så det går nog bra. Min äldsta dotter har jag ingen koll på. Men hon är ju vuxen och klarar sig nog bra. Är man stor så gör man som man vill och umgås med vem man vill. Skulle vara hemskt om man kände sig tvingad. 


                  
Ett gammalt badkort från Korsträsket. Passar bra i sommarvärmen.
Nu ska ni ha det bra. Vi höres hej då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0