Margareta

Stegade iväg till tygaffären i går. Där köpte jag spets som jag ska ha och kanta en målad duk med. Så skir och fin. Hittade också ett tyg, blå och vitrandigt, som blev en duk till mitt runda bord som står framför soffan. Duken går ner till golvet och uppepå den en vit duk med målade löjtnanshjärtan och förgätmigej på. Jag blev mycket nöjd med resultatet. Nu gäller det att sätta nytt tyg på kudden som ligger i korgstolen. Eller kanske köpa ny kudde. Kanske far på Konsum i dag och kollar vad dom har.

Efter tygaffären blev det Kupan. Köpte två skedar (att äta grape med) för två kronor. Ett fint underlakan (att sy nånting av och måla på) för 10 kronor och en vackert blåmålad korg med blommor på, till att ha min stickning i på golvet bredvid den randiga duken. Korgen kostade 25 kronor, väl värd. Är det nån som förstår att blått är min favoritfärg.

Sen till Konsum där jag köpte lite mat (jordgubbar från Sikfors). När jag kom hem bytte jag duk på bordet och pysslade lite innan jag gjorde middag. Det blev halvfärdiga kåldolmar och jättegod färsk potatis. Mums! Efter disken la jag mig och vilade en stund. Fastän jag inte skulle se på TV, så slog jag igång den och såg Lotta på Liseberg (denna glada flicka) samt filmen om van Veteren. Men jag gäspade mycket kan jag säga och när jag la mig, somnade jag som en stock (om nu dom sover). I det stora hela kan jag säga att jag är nöjd med gårdagen. Tänka sig att 1,5 meter tyg kan glädja så.

Matte kommer till lunch i dag men inte till middag. Lunchen blir tjocka grillade korvar med bröd, senap. ketchup och en sallad. Efter lunch ska jag handla till middagen i morgon, då Jocke och hans familj kommer. Då gör jag en stor lasagne. Precis som i italienska filmer. Där hela familjen äter pasta, fast jag har ju borta halva familjen. Men det är ändå roligt att träffa dom som kan komma. Jocke är inte här i trakten så ofta, så man får passa på.

I dag har vi kommit till Margareta i fruntimmersveckan. Grattis till Margareta B och Margareta S! Växlande molnighet idag men varmt.

Ikväll blir det att titta på "Morden i Midsommer" naturligtvis. Kanske slänger jag ett öga på allsången också. Den dag mina favoriter är med ska jag slänga båda ögonen dit. Låter bra va?

Nu ska jag in i duschen och sen planera för min målning. Ska också tjata på Matte att han gör en målning av Alec. Den han målade till Isabel och Johan till julklapp, var så bra att jag också vill ha en sån. I alla fall nåt liknande. Kanske jag får en till julklapp om jag surrar nog mycket. 

Nu ska ni alla ha en bra dag. I morgon får ni höra hur denna dag varit. Hej då! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0