En svart rullgardin

Det är svårt att sova när solen skiner i tidig morgon. Inga persienner kan hålla ljuset borta. jag har ju morgonsol på mina fönster. Om jag menat att bo kvar så hade jag skaffat mörk rullgardin. Nu vet jag inte hur det blir i min nya lägenhet, avvaktar. Vill ju inte  klaga på solen eller ljuset för den delen. Jag har ju längtat efter det. Men inte i mina sovandes ögon. Det är bara att stiga upp i tidig morgon. Det blir nog en fin dag.

Igår kväll var jag jättetrött. Hade svårt att hålla mig vaken när hag såg "The Kennedys". Kan det ha varit att det bara var politik det handlade om? Det var tråkigt. Såg "Big C" och sen la jag mig och sov som en stock. Skönt att jag har min goda sömn. Har ganska mycket värk i mina leder. Mina fötter är värst.

Känner många goa och snälla människor. Men har märkt att deras hjärtan inte kan innefatta människor från annan nationalitet. Värst är ju att dom dömer folk efter varifrån dom kommer och inte hur dom är. Kan inte fatta varför det är så. Jag har rest ganska mycket och har många vänner i andra länder. Även invandrare i detta land känner jag. Fina vänner till mig. Kan det vara så att dom svenska människor jag känner och vet att dom inte gillar människor från andra länder, är okunniga och bara hänger på andra människors ovilja att se, att vi är alla samma barn i vår herres hage. Egentligen skulle jag vilja be mina så kallade vänner, att dra dit pepparn växer. Men då är jag likadan som dom. Mitt hjärta är öppet för alla. Hoppas att den generation som nu växer upp, får en annan uppfostran. Men jag vet inte om det funkar. Hör många ungdomar med nasistiska uttalanden. Undrar vad dom har varit med om, som gör dom så hatiska? Nu tror jag att det mest är avundsjuka och missunsamhet som ligger i botten. Men vad vet jag?

"Mannheimer & Tennby" är på radion nu. Dom har många synpunkter om det mesta.  Kan passa dom flesta lyssnare. Vad ska jag då göra idag. Har ingen aning om vad jag ska hitta på. Skulle behöva städa, men jag har ingen lust. Väntar med det till närmare påsk. Sticka blir det väl och gå ut en stund. Kanske sitta vid solväggen och njuta. 

I kväll ser jag Stenmark på mästarna och sen "Brottet och straffet". Till lunch gör jag pastasoppa men till middag har jag ingen aning om vad jag gör. Får bli en överraskning, även för mig.

Nu väntar duschen på mig, som vanligt. Och en skön söndag hoppas jag det blir. Hej då!   

 
                              
                                         En go Tova för några år sen!        


                                              

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0