Vocalissa

Det varnas för halka i hela länet och här på Björkskatan var det nollgradigt i morse. Dimmigt värre var det också. Denna dimma är kvar ännu klockan 9.30. Usch! Stackars Matte som sitter i sin taxi i denna dimma. Han började 4.30 och då var det säkert dimmigare (heter det så?).

Äntligen är min gamla TV i förrådet. Isabel och Matte bar ut den dit igår, så nu kommer jag in i garderoben och linneskåpet igen. Isabel och Alec kommer hit i dag på middag tillsammans med Matte och mig. Vad ska jag göra för mat? Blir nog spagetti och en sås gjord på lök, bacon och korv. Då slipper jag handla nåt. Skickar Isabel till affären efter mjölk bara.

Till frukost idag gjorde jag en Leksandsknäcke med leverpastej och gurka och tomater på. Så gott! Och sen en mugg kaffe förstås. Så nu klarar jag mig till lunch och kanske längre ändå.

SAIK fick bara en poäng igår efter sudden. Men det räckte för att dom gick upp till ledningen igen. Frölunda skuggar dom. Plura och Eldkvarn spelar på Laponia i Arvidsjaur på lördag. Synd att man inte tar sig dit. Tycker Eldkvarn är bra. Såg dom mycket på sjuttiotalet.

Visste ni att jag har uppträtt på samma scen samtidigt som Thore Skogman? Det visste ni inte. Det var på en talangtävling i Brunnsparken i Örebro, tror det var 1957. Skogman kom etta och jag trea. Jag sjöng en sång som hette Heidi. Skogman blev ju berömd över hela Sverige och själv hamnade jag i ett dansband. Då kan ni förstå att jag inte älskar dansbandsmusik. Blev nog hjärntvättad. Stod inte ut nån längre tid. Gjorde ett längre uppehåll med mitt sjungande. Till slut hamnade jag i en kyrkokör under ledning av Ulf Samuelsson (numera i Örebro). I kören sjöng jag även som solist. Riktigt kul kan jag säga.

Nu ska jag söka igen några skor för bruk utomhus när det blir kallare. Har hittat igen halsduk och vantar men ingen mössa. Men jag ska väl inte fara på nån utflykt direkt. Klara mig nog utan mössa. Ska kolla i HM på nätet om jag hittar nån. Hade jag varit längre hade jag nog köpt en hatt. Tycker det är snyggt med hatt.

Nu är det slut för idag. Sköt om er och hej då!

                    

Kommentarer
Postat av: Åsa

Dansbandssångerska? det var inte illa, hade jag haft en sångröst skulle jag vilja vara med i en kör, jag tycker att de verkar ha så himla kul tillsammans. Jag köpte en stickad mössa på Lindex häromdan, den är gansak löst stickad så den sitter inte åt så mycket och det gillar jag, håret blir inte så platt då, men är det 25 grader kallt så är väl kanske frisyren det sista man tänker på....nu blir det sällan så kallt hos oss och man får väl hoppas att det blr max 20 grader, jag är ju född och uppvuxen i "kallhålet" Älvsbyn och det kunde ju gå ner mot 40-graders strecket vissa vinterdagar. Vi får hoppas på en mild vinter med lagom mycket snö i år. Hej från mej.

2011-10-26 @ 19:55:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0