Tomas Tranströmer

Första snön har fallit i inlandet. Trakterna kring Arvidsjaur, sa dom på radion i morse. Luleå har klarat sig. På Björkskatan är det 6 grader just nu och uppehåll. Det blåste litegrann igår kväll. Men inte kan man säga att det stormade. Tror det var mera blåst inåt landet.

Så har det då äntligen hänt att ett nobelpris har hamnat i Sverige. Och det var länge sedan sist. Men nu fick vi veta igår att Tomas Tranströmer har fått litteraturpriset. En underbar poet, i mitt tycke. Jag tror att hela litteratur-sverige jublar. 

                                             
Matte var här en stund igår. Han hade timmar och tillbringade dom här. Isabel var även här en stund. Hon fick hjälp av Matte att byta glödlampa på bilen. Den gamla lampan satt hårt och var svår att få bort. Men det klarade Matte galant. Jag gjorde en pastarätt till middag och Matte åt här innan han återgick till jobbet.

Sen såg jag på Tv en stund bl a "Criminal minds". Men jag var ganska trött och satt mest och slöade. Idag ska jag försöka hålla mig vaken vid Tv:n. Alec kommer hit vid fyra och ska vara här tills Isabel kommer från jobbet vid 20.30-tiden.  Då ska han väl se "Idol". Det är bara att stå ut.

Annars måste jag städa idag. Jag får starta klockan två, efter Holby City. Inga fönster kommer jag att tvätta idag. Det får jag göra sen. Det räcker med dammning och golven. Den jäkla trasiga TV:n blockerar mitt linneskåp. Så jag kommer inte åt dukar och lakan. Blir till att slarvstäda.

Idag är det Birgittadagen. Jag heter detta namn som andranamn. Birgitta var ju populärt då sessorna bodde på Haga. Men nu tror jag inte att det var därför jag fick det namnet. Mamma och pappa var inte rojalister precis. Det blev väl bara så.

Nu ska jag uppsöka duschen innan Emmerdale börjar. Ha en skön fredag så hör jag väl av mig i morgon. Hej då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0