En veckas matsedel

Bara två alvedon under gårdagen. Inatt var jag tvungen ta två arvedon och en tramadol för värken men nu tror jag att jag klarar mig utan, resten av dagen. Kanske till natten att jag måste ta några. Skönt om jag kan klara mig utan. Kan ju inte vara bra för levern att knapra piller. När jag tänker tillbaka på tiden då jag var frisk och det inte fanns ens en alvedon hemma hos mig. Man fick vara glad för friskheten. Det är kanske därför som jag har så frisk lever och vill ha det så.
 
Ingen Emmerdale idag för att fyran måste visa bandy. Fyran vill ju vara sportkanalen (hm). Passar ju så bra med alla avbrott för reklam som dom har. Turligt nog fick dom inte rättigheterna att visa OS utan trean fick det. Hellre trean än fyran. Hade fyran fått det hade jag brutit ihop.
 
SAIK vann över Luleå i hockeyn igår, med 5-1. Gnället  från Lulefansen är makalöst. Dom kan aldrig medge att Lule spelar sämre än Skellefteå (mestadels). Nej då är det domarns fel. Domarn är köpt av SAIK. Osv............
 
Har gjort en veckas matsedel. Det blir fisk i ugn, korv i ugn med pepparrotssås, kycklingpanna, gulaschgryta, rispanna med ägg (en vego rätt) och kotletter.
Fisken lagas till 200 grader i smord form med miniplommontomater, purjolök och grädde och serveras med kokt potatis och sockerärter.
Korven snittas och lägges i form med senap och ströbröd, 225 grader och tjugominuter. Gör en beschamel sås med riven pepparrot och serveras med kokt potatis, morötter och ärter.
Kycklingpanna består av broccoli, vitlök, röd paprika, morot, kycklingfile, sweet chilisås, kyckligfond, rapsolja, salt och peppar. Servera kokta nudlar och cashewnötter.
Gulaschgryta består av köttfärs, lök, smör, potatis,morot, palsternacka, vatten, salt och peppar. Serveras med persilja och turkisk yoghurt.
Rispannan  görs på ris, ägg, rapsolja,lök, vitlök, squash, ärter, körsbärstomater,soya, salt och peppar.
Kotletter stekes som vanligt i smör. Sjudes en stund i stekspad.
Recepten hämtade från Hemmets Journal. Jag vet att det är bara sex dagars meny. Men resten får ni tänka ut själva.
 
 Ha det bra nu och hej då!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0