Iris

Nu är det kallare igen. Idag -21 grader här i byn. Igår när jag var ute var det så härligt (-8). Varför ska det vara över 20 igen. Visserligen är det vinter och solen tittar fram men det brukar bli varmare i slutet på februari. Träffade några bekanta på Ica, så det blev till att skvallra lite om oss själva.

Sen var det ju TV- kväll för mig. I mästarna på ettan blev det så att Tomas Gustavsson fick åka hem. Sen var det bara att ändra kanal till femman och se det nya lekprogrammet "Vinterspelen" med Gunde Svan. Jag vet inte om det var nåt speciellt. Tyckte det var lite rörigt och inte så spännande direkt. Det är även i kväll och är det inget annat att titta på så kanske jag ser det. I dansens virvlar är det ju bara fem par kvar och i kväll åker två dansare ut av dom. Det måste jag ju se.

Namnsdagen i dag är Iris, min mammas namn. Iris Maj Sofia hette mamma. Jag önskar att hon var här hos mig. Hon fick ju gå bort alldeles för tidigt. En underbar människa med många järn i elden. Hon hade ett stort varmt hjärta som var öppet för alla. Tänker ofta på de människor som hon var övervakare åt, och hur hon engagerade sig för dom. Och alla barn som hon ordnade att så dom fick det bra. Vi skulle behöva lite fler av dessa människor som inte sätter förtjänsten först utan är medmänniskor i första hand. Sån var Iris, min mamma.

Jag har inte sovit så bra i natt pga mitt dj...a ben. Jag har tagit värktabletter men det hjälper inte. Nu känns det lite bättre, peppar, peppar. Undrar vad hon som la om benet satte på före lindan? Ja det är bara att stå ut. Jag skulle inte ha väntat så länge med att gå till doktorn med "rosen". Och det får jag lida för nu, mitt fel.

Till lunch gör jag varma mackor. Till middag vet jag inte än. Köpte potatis och fläsk igår, så att jag kan göra palt, men det blir till helgen nån dag. Nu ska jag pyssla en stund innan lunch. Få se om Pernilla kommer med beskrivningen till hundkoftan som jag ska sticka till Hedvig. Hon behöver den nog nu när det är så kallt. Nu får ni ha en bra dag och jag hoppas ni har solen hos er. I morgon skriver jag till er igen, hej då! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0