Fettisdag och pannkaksdag

Hör och häpna, just nu är det +1 grad ute. Helt otroligt, eller? Bara att hålla sig inomhus för mig, om jag är rädd om ben och armar. Kan vara halt. Men skönt. Ska öppna dörren ut mot min uteplats en stund. Kollar på snömassorna som täcker min gräsmatta. Måste nog bli varmare än så, för att snön ska försvinna. Men det händer snart.

Idag är det pannkaksdagen och fettisdagen. Brukar fira denna dag med bruna bönor och fläsk samt en semla. Inte i år. Jag har semmelbullar i frysen, men det är inget jag sitter och äter för mig själv. Och inte kokar jag bruna bönor bara för mig. Struntar också i pannkakan. Till lunch värmer jag upp bogfläsket och broccolin som jag gjorde igår. Och till middag blir det chili. Sen ska jag nog städa lite.

Läste i AB imorse att man ska akta sig för att fyllna till. Det fick två män erfara när dom slocknat på en fest. De blev våldtagna av en annan man. Detta hände i Nyköping i helgen.

Ikväll ser jag "Mot alla odds"   På bilden ser ni Masoud, Laurentsio, Samsey, Leif, Anna, Dennis, Harald, Malin, Lena och Madde. Det är gänget som mot alla odds går tvärs över Afrika, trots de handikap dom har. Masoud blev svårt brännskadad i discoteksbranden. Laurentsio föddes i Rumänien med för korta ben. Lämnades på barnhem och blev adopterad av svenskar. Samsey, föddes utan armar. Leif fick en svår blodförgiftning och blev av med både armar och ben. Går nu med både arm och benproteser. Anna och Malin är synskadade. Dennis har en CP skada. Harald har en benprotes. Lena sitter i rullstol. Madde har benprotes men väljer att gå med kryckor. När jag ser detta program blir jag så tacksam för att jag har friska ungar, som har både armar och ben, och att jag varit frisk tills för några år sen. Samtidigt blir jag full av beundran för dessa ungdomar. Det var ju inte den lättaste terräng som dom skulle ta sig igenom.

Har ni inte sett detta program, gör det. Ni kan se det på Svt-play.

Gläder mig åt sossarna som har fått en riktig partiledare. Det är många år sen jag röstade på dom. Men om denna man visar sig vara som jag tror, röstar jag nog på sossarna nästa gång. Det har ju varit så svamligt i sossepartiet en längre tid. So go for it! Eller kör hårt som vi säger på svenska.

Nu ska jag sluta för idag. Ha det bra mina vänner. Hej då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0