Ljusare tider även i själen

Var in på FB nyss och konstaterade att hockeyn i norrbotten håller människor vid liv. Tom gamlingar blossar upp och har känslor som ibland går över styr och blir elaka. En för mig närstående kan inte låta bli att vara ironisk och han har säkert roligt åt kommentarerna han får. Han har alltid varit en spjuver, men är en snäll människa. Själv vill jag helst se en match som vad den är. Underhållning mellan två lag på gott och ont. Det förekommer tacklingar och såna saker från båda lagen. Domarna gör fel ibland, dom är människar dom också. Två lag som båda kämpar och är duktiga. Men inte vill jag vara så hatisk bara för att jag håller på det ena laget. Jag är väl för gammal. Jag har värre problem att brottas med. När hockeyn är slut för denna säsong kan kanske glädjen för livet vi lever, få oss att vara tacksamma för, hur bra vi har det. 

Idag har jag sovit länge. Jag skyller detta på sommartiden. Allt blir ju förskjutet en timme om man inte stiger upp tidigare. Jag har nyss ätit frukost men ska snart börja med lunchen. Ska vara bekväm av mig och göra en västkustsoppa med räkor i. Soppan är halvfabrikat, så jag sätter i räkorna som jag har i frysen. Värmer också vitlöksbröd från frysen. Klart och skönt att få vara en bekväm människa. Jag kan aldrig tävla med de duktiga kvinnor som berättar på FB  om sin matlagning. Samtidigt är det skönt att inte ha såna krav på sig. Till middag blir det korv i ugn och potatismos.

Ska börja med ärm nummer två på tröjan. När den är klar är det montering och stickning av krage. Enligt mönstret verkar det vara krångligt. Få se om jag klarar av detta. Hm!

TV 1 ikväll visar sista och tredje delen "Luftslottet som sprängdes" av Stieg Larssons filmatiserade romaner. Har ju sett dom förut men mina kanaler har inget annat att erbjuda. 

Vädret är inte så lockande idag för mig. Sen ska det visst bli snö på eftermiddagen. Få se hur det blir. Jag tror nog att jag håller mig till stickningen idag. Mina fötter är nog nöjd med det. SAIK spelar i Luleå i dag men jag håller mig borta från COOP Arena. Jag har också slutat handla på Konsum. Koperationen är bara för folk med pengar. Jag får nöja med Ica.  

Ha en bra dag alla vänner och andra också. Hej då!

                                         

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0