Mac Korvum, det är jag det

Ibland tror man att det är nåt fel på termometern, då det ena dagen visar kallare än 30 och nästa dag är det bara 12 grader. Idag är det -12, i och det är skönt med mindre kallt, men är det inte så att sjukdomar som influensa och magsjuka gillar såna där väderomslag. Har för mig att det är så.  I alla fall håller jag mig inne idag.

Ska göra korvgryta till lunch. Matte börjar jobba efter lunch. Då blir det nån lättare mat till middag för mig. Jag ser väl på vinterstudion en stund och i kväll visar ettan Midsommermorden. Det ser jag förstås.

Har inte städat färdigt än så jag drar väl ett varv med dammsugaren. Vi har haft ett dödsfall i huset, en kvinna på fjärde våningen avled efter sjukdom. Då blir det väl en tom lägenhet nu. Ser ut nu och upptäcker att det snöar. Ska det vara nödvändigt. Har vi inte nog med snö nu. Har svårt att föreställa mig att om några månader ska snön vara borta. Men så är det.

På radion P4 är det nu "Mannheimer & Tengby". Där pratar dom om grälet mellan Peter Englund och Björn Ranelid. Jag kan säga att jag har varit en beundrare av Englund men nu är min beundran nada. När man gör såna uttalanden och samtidigt sitter med i svenska akademin, som Englund gör, då faller han i min aktning. Fattar  han inte det, så är han dum i huvudet.

Nu ska jag slänga ? mig in i duschen. Det är så skönt med en dusch. Sen ska jag hacka grönsaker till grytan. Det blir morötter, kålrot, rödlök och potatis. Jag sätter dit korven på sluttampen. Jag gillar korv. Min bror kallade mig för Mac Korvum, när vi var barn. "Finns det en korvmoj på stan, kan jag slå vad om att syrran är i närheten", sa han. Så då hör ni!

Ha nu en bra söndag och hej då! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0