Långfredag

Undrar om det är halt idag. Just nu är det 2 grader (+) men helmulet. Ser ut som om det hänger regn i luften. På radion är det "Helgmorgon", ett typ underhållningsprogram. Jag har ätit frukost här i min ensamhet. Jag är jätteglad att jag har radion. Bättre än TV-n, mer underhållning när man har annat att göra. Jag tycker inte om tystnaden. Blir det för tyst börjar det krypa under skinnet.

                                          

Jag fick några inbjudningar att följa med till Blåkulla i går men jag skippade den turen i år. Kände inte för att träffa en massa andra häxor just nu. Jag står över och ser om jag följer med nästa år. Som en häxa kände jag mig i går kväll när SAIK förlorade med 2-0 mot HV. Bättre tur nästa gång, men då spelat dom i Jönköping och det kan ju vara värre. Måste ändå säga att hemmapubliken i Skellefteå är stöttande.

Långfredag i dag. Denna dag då Jesus dog på korset. Hur många tänker på detta? Ja, alla religiösa gör ju det, men såna som inte går i kyrkan men tror lite grann på Gud. Om man säger som så, dom som tror på Gud när dom blir gamla och ska dö. Men tänker dom på hur det gick för Jesus på långfredagen, när han dog för att frälsa oss från ondo. Knappast.
                                           

I alla fall uppstod Jesus på påskdagen, så då blev ju allt frid och fröjd. Jag sjöng i en kyrkokör på sjuttiotalet och då såg man, hur stor påsken är i kyrkan. Fr o m skärtorsdag t o m påskdagen. Börjar i sorg men slutar i glädje. Ungefär som livet självt, fast omvänt. Börjar i glädje och slutar i sorg. 

Vet inte än om Matte ska äta lunch idag. Gör i alla fall en Napolitana-soppa. Till middag tror jag att jag gör en Janssons, med ägg och prinskorv till. Ska ta fram köttfärs i dag som jag ska göra köttbullar av i morgon. 

I kväll blir det väl TV. Ser "Så ska det låta" och sen "Criminal justice" andra delen, på ettan. Såg första delen i går. Lite obehaglig engelsk serie. Men har man sett första delen måste man ju se fortsättningen. Nu tar min fantasi slut för i dag. Hoppas ni får en skön lång, fredag. Jag ska ta det med ro i dag. Som alltd. Sköt om er så hörs vi i morgon.  
Hej då!                                           

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0