Speedway

I går kväll såg jag nåt på TV som jag aldrig brukar kolla på. "Speedway"! Det har jag aldrig sett på TV men i mitt verkliga liv har jag sett speedway live, otaliga gånger. Min bror körde speedway när jag var i 9-10-årsåldern. Han var ganska bra på det. Tävlade för Masarna, Hedemora. Han gick sedan över till motocross. För honom var det bara motorcyklar som gällde. Körde också en Triumph 500. Kommer ihåg när han fick väja för en cyklande fyllis och nästan körde ihjäl sig. Som tur var klarade han livet, mycket beroende på att han var så vältränad.

Tävlingen jag såg, ingår i VM och bäst var polackerna. Annars har ju Sverige bra förare, även England och Danmark har bra förare. Ska nog följa detta spektakel i fortsättningen. Man hinner då inte bli less medan man ser, för heaten går bort.

Annars såg jag "Millennium" och "Brottskod: Försvunnen" innan speedwayen. Sen var det sängen, den sköna som väntade på mig.

Solen väckte mig i morse. Dess strålar letade sig in genom mina persienner. Sen var det omöjligt för mig att somna om. Upp och gjorde kaffe och en polarmacka, läste posten och tidningarna. Tänk vad bra jag har det! Inte ont nånstans (mina ben, dom tänker jag bort) och klar i skallen (tror jag). Vad mer kan man önska. Skulle kanske vara en kram? Oscar, Tova och Alec är ju bra på att ge kramar. Bara att önska dom hit.

Har snart stickat klart bäddsockorna som jag ska skicka till Örebro. Skickar dom i veckan, så sen kan jag börja med dom som ska fara till Dalom.  Dom är så roliga att sticka, därför går det fort. 

Matte har varit ute och borstat på mitt balkonggolv samt skurat räcket. Jäkla skräpfåglar vad dom har skitat ner. Men det är ju mitt fel, jag har låtit dom skräpa. Nu är det bara finjusteringar, som ny blomjord i lådorna, skurning av stolar och bord. Uppsättande av änglarna som ska spela så vackert i vinden. Sen är det bara att sätta blommor och till sist, njuta av min balkong. Blommorna får vänta tills järnnätterna inte dyker upp nåt mer.

På radion lyssnar jag på M&T. Till lunch gör jag västkustsoppa och till middag kotletter med potatis och grönsaker. Matte har ju varit ledig sen fredag men börjar om i morgon. Har nog varit skönt för honom att ha sovmorgnar. 

Ska nog ta en tur ut idag. Ska ändå ut med sopor till vårt soprum (sortering) med tidningar, plast och plåtburkar. Sen blir det stickning för hela slanten. I kväll ser jag TV en stund och löser kanske ett korsord. 

Sätter in en bild på Matte. Han brukar inte läsa min blogg som tur är, för han skulle inte vilja bli visad där. Ha nu en bra söndag. Nästa helg är det vårmånads början. Hej då!
                                       

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0