Sockförsening

En kopp kaffe, en ostlimpmacka samt en banan. Det är ny morgon och det ser ut som om regnet hänger i luften. Visserligen såg det ut så i går också, men det blev inget regn.

Var ju på Ica och handlade lite. Utanför Ica träffade jag Lilly som jag inte sett på länge. Hon har opererat sitt knä men ska börja jobba igen på fredag, efter fem månaders sjukskrivning. Träffade också två gubbs som jag ser oftare. Tvättade också igår. Hade inte så mycket tvätt men jag vill tvätta ofta.

Nu vill jag skriva om min stickning. När jag nu nästan är klar med dom vita bäddsockorna, ser jag att dom nog är för små. Har stickat dom i storlek 35-37 och enligt måttbandet är det rätt men ändå inte. När dom är klara får jag börja på nya med storlek större. Kan ju inte vara skönt att ha sockor som tränger. Tur att dom går fort att sticka. Så Vivi, sockarna kommer inte förrän tidigast nästa vecka. Med betoning på tidigast.

Var i källaren i går med mina vinterstövlar. Skulle hämta upp en vit korg. Tror ni att jag hittade den? Kan inte förstå var jag har den. Hoppas Isabel kommer snart, hon kanske vet var den är. Hann inte på Kupan i går. Dom stänger ju fyra och då var jag på Ica. Men det går ju fler tåg.

Såg "Kommissarie Winter" i går. Inget i min smak direkt. Men såg det ändå. Löste mest korsord och gäspade. Ikväll blir det väl dom desperata. Men tycker det också har börjat spåra ur. Blir nog en tidig kväll med boken. Tänk när det inte fanns TV. Jag minns "Mannen i svart" på radion. Det var Olof Thunberg som läste spökhistorier. Det var så spännade och jag låg under täcket och lyssnade. Tror det var slutet på femtiotalet. Minns också radioteatern. "Kapten Hillman" som spelades av Karl-Arne Holmsten (tror jag). Det var deckare som sen kom som TV-film. Bl a "Damen i svart", "Vita frun", "Blå ryttaren" mm. Det var spännade. Minns helst när det var radioteater. Hela familjen samlades runt radion på lördagkvällar. Ofta spelades spel typ, Monopol och lyssnade på musik. Det är sånt man minns. Vem minns vad man gör nu mera? Spelar TV-spel eller ser Idol kanske, men minns man det om femtio år? Knappast.

Nu ska jag ta fram en bananbit som rullade in under skåpet. Sen blir det stickning. Får se om jag städar nåt i dag. Tråkigt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Har säkert nåt roligare att göra.

Alec gillar att fiska och brukar få följa med sin pappa Johan på fisketur. Här är ett kort från i höstas då Milo och Alec är på fisketur och fått en gädda. Dom verkar lite försiktiga och till och med Milo håller sig på sin kant.
          Tyvärr är bilden mörk men man kan ju se att det inte är bara förtjusning man kan se i deras ansikten. Tror den är skräckblandad.  Det blir nog fler fisketurer i sommar för dom. Och nu har dom ju en till hundkompis, Mårten, som får följa. Livet är stenkul för dom. Ha nu en fin vårdag så hörs vi i morgon. Hej då!                                  
                         

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0