Grizzly man

Idag startar vi med +1 grad men helmulet. I Tornedalen snöar det enligt norrbottensradion. Bara det snövädret inte kommer hit. I går eftermiddag var det +10 grader och det droppade från taket över balkongen. Vilket betyder att det är snö på taket, ännu.

I dag ska dammsugaren fram. Det blir så grusigt på golvet denna tid. Alla tar av sig skorna men det blir grus i hallen som sen följer med strumporna in i lägenheten. Jag som går barfota känner varenda litet gruskorn, vilket irriterar mig. Isabel dammsög efter det hon hade klippt mig men det har blivit nytt grus.

I dag är hissen avstängd p g a service. Det betyder att jag måste hålla mig inne varken jag vill eller inte. Spelar ingen roll för jag ska ingenstans idag. Kl. 13 är det lunch för Matte (soppa) och kl.18 är det middag. Fick mycket grönsaksris kvar i söndags så då blir det risotto till middag.

Man kan ju undra vart världen är på väg. Ta först händelsen i Landskrona där ett äldre par blev misshandlade efter ett bråk om en parkeringsplats. Nästa händelse var i Boden där en 20-åring blev överkörd och släpades med 400 hundra meter, innan föraren av bilen hoppade ur och slet bort honom och sen körde därifrån. Bara så där. I den första händelsen dog en kvinna och i den andra ligger 20-åringen nedsövd p g a smärtan. Vad är det som händer med människor som gör att det spårar ur. Alla kan vi göra fel men inte på detta vis. Och när man gör fel får man stå för det. Men det verkar som om dom flesta inte vill det, utan då säger man att man är oskyldig. Hur skyldig man än är. FY SKÄMS!

Såg om mannen som levde med grizzlybjörnar. Varje sommar i 13 års tid levde han med björnarna i Alaska i en nationalpark. Sista sommaren var hans flickvän med. Dagen då de skulle bli hämtade från lägret var det en björn som angrep flickvännen och då gick björnmannen emellan dom. Och då hände det att både mannen och hans flickvän blev dödade och uppätna av björnen. Allt blev filmat men det fick vi inte se. Piloten som skulle hämta dom kallade på hjälp och björnen blev avlivad. Det var inte mycket kvar av dom. Det mesta fanns i björnens mage, även kläderna. Ruskigt! Jag har ju sett flera björnar i verkligheten, men då har jag varit i säkerhet eller haft ett vapen med mig. Kommer ihåg när Matte var liten och var hos farmor som bodde på en liten gård i fjälltrakterna. Då ringde han en dag och berättade att han hade hört skriet från vildmarken på natten. Det var en björn som försökte bryta sig in i lagården, där det var några kor och getter. Tack och lov misslyckades han. Så kan det vara när man bor i obyggden.

                                   
Nu ska jag göra annat. Jag skriver i morgon igen, hoppas jag. Ha en fin onsdag ni alla. Hej då!!!!!! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0