Skolavslutning

På förmiddagen stod jag på balkongen och tittade på ungarna som gick till kyrkan för skolavslutningen. Småflickorna i sina fina klänningar, t o m en liten pojke i svart kostym, vit skjorta och fluga. Så söta dom är. Tonåringar som ser ut som om dom inte trivdes i sina kläder. En pojke i 14 årsåldern hade svart kavaj, byxor nedstoppade i strumporna och ovanpå allt en reklamkeps. Men över allt svävade en befriande vind som heter "sommarlov".

Minns min första skolavslutning i Dalby skola. Mamma hade varit på kurs i Norge och pappa hade fått instruktioner om vad han skulle köpa till min examen, bl a en klänning. Mamma kom hem kvällen före examen och pappa hade glömt klänningen. Mamma satt hela natten och sydde en vit klänning av ett lakan, till mig. För att bryta av mot det vita så hade mamma ett rött lackskärp som hon ändrade om så att det passade mig. Så min första examen kommer jag aldrig att glömma. Jag var jättefin i denna vita klänning med röda knappar och ett rött skärp. Dagen efter kom min kusin Janne och vårt sommarbarn Margareta. Dom skulle vara hela sommaren hos oss. Det som väntade oss var lek och äventyr, sol och bad. Det var min första sommarlov.

Nu väntar en helg igen. Jag har inga planer som vanligt. Pengabörsen gör att man inte kan sväva ut i lyx. Kanske jag kan köpa en mjukglass. På söndag ska jag tvätta det brukar vara mitt helgnöje. Kul eller hur? Man får väl vara glad att man lever. Jag hör av mig senare. Hola!!!!! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0