Varmast i landet

På radion idag sa dom att varmast i landet var Vidsel med +27 grader. Vidsel ligger i Älvsbyns kommun. Jag hade 28 grader och Matte hade 30. Men SMHI kan ju inte ha temperaturmätare över allt. Varmt är det i alla fall. Jag var ute en stund men jag höll mig i skuggan. Köpte en kartong jordgubbar till kvällen.

I går såg jag filmen med Anthony Hopkins. Den var ganska lång och handlade inte om nånting speciellt. Konstigt att dom kan göra en så lång film där det inte händer nåt och man sitter och ser den ändå. Slött vill jag säga att jag  var som inte böt kanal. I dag har jag inte kollat nåt TV-program. Det får bli som det blir. 

När jag var liten och vi bodde i Dalby hade jag en lekkamrat som hette Kristina. Hon bodde på en gård som hette Nibble. Hon var yngst av tio syskon. Förutom lantgården, med en massa djur, var hennes pappa brunnsborrare. Han for omkring på landet och borrade brunnar så folk fick vatten. Jag var lite rädd för honom. När det blev för livat med alla ungar kunde han skrika- " Häll kaffe på dom djävlarna, så dom tiger".
När jag blev vuxen upptäckt jag att farbror Lundbom var den snällaste man kunde tänka sig. På gården bodde också två fastrar till Lundbom. Anna och Hanna. Anna var döv och bägge två var små och magra, hade huckle på huvudet och smög omkring och hjälpte till inomhus med disk, barnpassning osv.
 Kristinas mamma hette Frida var stor och tjock, jättesnäll och alltid glad. Dom äldsta barnen jobbade på gården. En del studerade, en blev läkare och en annan jurist. Äldste sonen tog över gården och jag tror den finns kvar än.
Det jag tänker på, är de två fastrarna som fick bo där tills de dog. Att dom fick känna sig nyttiga fast dom var gamla. Existerar det numera, tror inte det.
 
Nyss kom en gammal vän som jag inte sett på tio år och hälsade på som snabbast. Jättekul att se honom. Han var lite nere, för han hade fått ta bort sin hund som blivit sjuk. Han bor i Arvidsjaur nu sen han fick pension. Förut bodde han i Stockholm.
I morgon är det baddag för mig, det ska bli skönt. Hoppas jag. Jag hör väl av mig efter badet. Hola!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0