I drömmens rike

Fyra grader idag och fortfarande molnigt. Ska visst bli regn också, men det är bättre än snö i alla fall. Då kanske snön försvinner fortare. Hoppas på det. En vattensopare har passerat här några gånger. En maskin som ska försöka få bort allt grus som har legat på vägen. Ett vårtecken så gott som något. Och på radion spelar Revolutionsorkestern med Thorsten Flinck "Ja, jag reser mig igen", och jag känner mig delaktig i detta vårtecken. Det finns kanske ett liv efter denna vinter.

Matte tittade in en stund och drack en kopp kaffe, innan han hastade iväg på nya uppdrag. Undrar vad jag ska göra idag? Läsa förstås och se Emmerdale. Har börjat på "De dödas mässa". Denna bok utspelar sig på femtiotalet och har en röd tråd med handlingen i den förra jag läste, fastän den handlade om nittiotalet. Den sista boken i Rothtriologin utspelar sig på sjuttiotalet. Och den kan jag ju inte låta bli att läsa när den jag läser nu är slut. Älskar dessa böcker.

Jag njuter varje sekund, liggande i min sköna säng och drömmande mig bort i ett annat liv. Ett spännande liv till motsats mot mitt tråkiga, händelsefattiga liv. Tur att man har den förmågan som jag har. Att drömma mig bort!

Nu väntar en skön, varm dusch. Till lunch värmer jag två pannbiffar som jag har kvar i kylen tillsammans en laddning bambuskott och sockerärter. Hoppas att ni nu har det bra. Vi hörs så hej då!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0