Valborg

Just nu skiner solen men det ska visst bli regn vid lunchtid. Fyra grader är det dock, så det är hopp om livet. Framåt kvällen ska solen komma tillbaka och det ska också bli varmare. Bara snön far bort är jag nöjd med detta. Klockan 13 ska jag tvätta och jag ska också gå med en massa sopor. Men nu sitter jag här med en macka och en mugg kaffe. Jag har sovit gott och känner mig fit for fight.

Jag vet inte vad jag ska säga om folk som aldrig hör av sig när dom är nyktra. Så fort dom blir på fyllan ringer dom och ska prata. Och pratet tar aldrig slut. Jag brukade sitta och jamsa med och höra på all skit. Men nu är det slut med detta. Om jag ser vem som ringer, svara jag inte. Och om jag inte kan se vem det är, svarar jag och säger att, jag vill inte prata nu. Kan dom aldrig ringa i nyktert tillstånd, kan dom skita i att ringa annars också.

Förr när jag bodde i en liten by, var det samma sak, fast då kom dom onyktra och och hälsade på. Dom kom aldrig nyktra. Det var alltid män som kom. Gifta som ogifta. Jag var ju ensamstående och dom tyckte väl att det var ok att komma och hälsa på. Och allt detta svammel man måste höra på. Minns bland annat en karl som kom, och beklagade sig att han var så trött på hans frus hål. Precis som om jag skulle bry mig. Mer än en gång var jag tvungen att be nån av mina pojkar avhysa detta främmande. Kände mig ungefär som byhoran i Utvandrarna. Fast jag hade rent samvete vad gäller horeriet. Skönt nu att man blivit gammal samt att man törs säga ifrån. Förr ville man inte bli ovän med nån, men nu skiter jag i det. Såna vänner vill jag inte ha.

Då var det valborg igen och i morgon startar en ny månad. Riktiga vårmånaden, maj. Faktiskt så har det minskat med snön på min uteplats. Men tyvärr finns cigarettfimparna kvar. Får väl ta tången med mig ut och plocka bort dom. Det är massor. Sätter dom i en plastpåse som jag placerar i trapphuset med texten, "Dessa fimpar söker ägare". Fick det tipset av en vän på FB. Så ska jag göra.

Det är inte så mycket att se på TV ikväll så det blir läsning för mig. Det duger det också. Hoppas ni har en bra valborg. Kanske jag kollar om det är nån brasa på TV med tillhörande vårsång.

Hej då mina vänner!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0