Jordgubbar

Jordgubbar! För första gången detta år köper jag jordgubbar. Ica hade utomhusförsäljning som startade kl. 18 igår. Och jag var där och köpte två liter gubbar. När det händer nåt sånt här i byn, blir folk som tokiga. Endera är man i vägen, så man blir knuffad hit och dit. Eller man blir sprungen ner av tanter som försöker vara först till gubbarna. Herre min je, det finns ju 1000 liter, nog ska det väl räcka en stund. Jag skulle ju bara köpa två liter, men det kändes som om jag tog nånting från nån annan.

Sen gick jag in på Ica för att handla, bl a ett fyrpack med lax. Det var en skylt vid frysdisken att Icalaxen kostade 59,90 men när jag kom hem såg jag att jag hade fått betala 99,90 för laxen. Så idag går jag tillbaka med densamma. Inte kan jag betala så mycket för min mat. Känner mig lurad!

10 grader idag. När kommer sommaren? På onsdag är det juni månad, första sommardagen. Eller hur? Packar en kartong i dag också. Ni hör ju vad präktig jag är som packar en kartong om dagen. Hm!

I alla fall var det gott med jordgubbar i går kväll. Äter dom som det är utan tillsatser. Har kvar en liter i kylen som jag äter senare i dag. Till frukost kanske?

Nu sprids en smittsam sjukdom i Tyskland. Typ en magsjuka som man kan få av grönsaker.  Flera svenska golfspelare som besökt Tyskland har blivit  smittade och sjuka. Där ser ni att det kan vara farligt att spela golf. Skämt åsido är det tomater och gurka från Spanien som har med sig smittan. Man måste ju tvätta och skölja alla grönsaker innan man äter det. Gurka vet jag är besprutad, så jag brukar skala den innan jag äter den.

Nu är det dusch och sen frukost. Ingen Matte idag på mat. Men i morgon kommer han. Själv öppnar jag nog en burk pilsnerkorv att äta. Eller en hårdmacka med skinka och rena tomater. Jag önskar er en bra fredag. Hej då! 

                                 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0