Småkryp

God morgon hörni! För mig är det morgon nu fastän klockan har kommit till nästan tio. Har nyss fikat en mugg kaffe och limpamackor med Gouda-ost på. Solen lyser och det är 15 grader just nu. Det är som sommaren kommit av sig vad gäller värmen. Det är ju bara den 15-e juli så sommaren ska ju vara i sitt essä. Känns mer som det är i slutet på augusti tycker jag. Men det är bara att finna sig i detta. Vädrets makter kan man inte göra nåt åt.

Såg programmet från Öland i går kväll, då kronprinsessan hyllades på sin födelsedag (34). Där regnade det och publiken satt där i regnet, dom flesta med regnkläder på sig. Inte dom på första raden, de kungliga och bröderna Sedin (stipendievinnarna). Kungen fick en sopsäck att dra över sig, men dom andra fick då bli blöta. Drottningen och kronprinsessan hade folkdräkter på sig. Varför har inte kungen och Daniel det? Dom kunde verkligen byta ut sina svarta kostymer mot folkdräkter. Skulle vara mera passande som kavaljerer till sina damer.

Såg också "The killing" på fyran. Den amerikanska versionen av Danmarks "Brottet". Om jag får säga vad jag tycker, så är det en rörig serie. Men i brist på bröd............

Satte i mig en halv liter jordgubbar igår kväll. Brukar tycka dom norrbottniska gubbarna är goda, men dessa var smaklösa. Kanske för mycket drivna, så dom förlorat smaken. Dom var i alla fall inte lusiga, som dom var förra året. När jag är inne på småkryp kan jag säga att det är ganska mycket mygg och knott här på Björkskatan. Och i mitt kök har jag gott om småflugor. Det går inte att ha framme frukt och grönsaker. Hade en skål med lök (som jag brukar ha) men det kunde jag inte ha. Så jag fick skala löken och skiva den för att sen frysa ner den i en burk. För att inte tala om komposten som jag har under diskbänken. Där blir det också flugor fastän jag tömmer den varje dag och har påsen stängd. Finns det radar fortfarande? Ni vet sån där sprej, som man använde förr i tiden. Ja inte vet jag hur man blir av med skiten. Tips nån?

Nu ska jag duscha och sen laga en tavla, upphängningen. Det var Oscar 4 månader som ramlade ner i farmors säng. Alltså bilden. Densamme Oscar är nu 14 år. Han vill nog inte vara i farmors säng numera.

 Gör nog korvgryta idag. Länge sen jag gjort det. Jag gillar ju korv som ni vet. Äkta lättkorv från Scan, inte sån där billig fet korv som bara vattnar sig i stekpannan. Sån där korv som man kan sätta på bröd, som man gjorde när jag var liten. Hårt leksandsbröd med falukorv och senap på. Mycket dalom där och gott!

Blir nog att jag solar lite idag. Känner för det. En bra fredag på er vänner. Vi hörs hej då!

                            

                       Kan äta småkryp eller bli kysst och bli en prins. Välj!

Kommentarer
Postat av: Åsa

Jag tror att Radar fortfarande finns att köpa, jag är uppvuxen i en by utanför Älvsbyn och varje kväll innan läggdags sprutade man Radar i sovrummet mot alla myggor som annars förstörde nattsömnen, effektivt men kanske inte så hälsosamt. Nu närmar sig den sk rötmånaden och då brukar jag inte ha fruktfatet framme, det kommer småflugor på en gång, vi har gott om såna här i Hälsingland där jag bor nu.

Hälsningar från mig och ha en bra dag!

2011-07-15 @ 13:56:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0