Sveriges nationaldag

                                       

Svenska flaggans dag hette det förut, men nu heter det Sveriges nationaldag.  Vet inte riktigt skillnaden, men undrar hur många som firar denna dag. Har väl inte varit så märkvärdigt för mig. Jag vet att den 6 juni är vår nationaldag, men har inte firat speciellt. Inte som det firas i Norge t ex. Men numer är det helgdag här i Sverige och det var det inte förut. Vet inte om det gör nån skillnad.

Ibland kan man se en blek sol idag, men den är väldigt blek. Blir nog inget kanonväder här idag. Känns inget vidare varmt heller, men det kan ju ändra på sig. Det är ju bara morgon än.
Jag sitter här med min kaffekopp och undrar vad jag ska göra idag. Jag är ju klar med dukmålningen. Hade ju tänkt måla jordgubbsplantor på den sista duken, men det blev för stort mönster så jag gjorde andra blommor. Nu är det bara kantningen på denna duk kvar.

För en vecka sen var jag på Kupan och köpte blåa assietter. Dom hade också blåa snygga muggar som jag ångrade att jag inte köpte. Muggarna var på fot om ni förstår vad jag menar. Får se i morgon om dom finns kvar, så då kan jag köpa dom och kasta några gamla fula.
 
                                              
Muggarna är nästan som på bilden fast mörkblåa och med ett öra (grep) på.

Till lunch i dag äter vi inlagd sill, kokt ägg, potatis och limpa. Ännu en av Mattes favoriter.  Till middag vet jag inte än, kanske det blir så enkelt som fläskpannkaka. Ja, vi får se.

Om ni visste vad bra boken är som jag läser "Det blödande hjärtat". Spännande är den också. Knappt att jag vill lägga den ifrån mig. Fick slita mig från den för att se "Lewis" i går. I dag på eftermiddagen blir det nog att läsa, om inte bra väder lockar mer. Nu ska jag slå en signal till Isabel och kanske prata med Alec om vad han sysslar med. Kan nästan svara själv "cyklar". Det är väl det små flickor och pojkar gör vid denna tid, om jag kommer ihåg rätt. Nu ska ni ha en fin nationaldag! Ät nåt gott och krama om varandra. Från mig får ni en storkram, hej då!

Kommentarer
Postat av: M Bäcklin

Hej Jane!

Skulle gärna vilja se det du målat!

Ha det bra du också på "nationaldagen"!

M

2010-06-06 @ 13:43:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0