Trettondagen

Dagen börjar med -15 grader och sol men framåt kvällen ska det bli varmare ca -6 och moln. Kanske snö. Precis som om det inte finns nog mycket av det vita. Kaffet jag dricker nu smakar jättegott. Har köpt Gevalia som jag inte gjort på år och dag. Men jag blev possitivt överaskad. Till kaffet veteknäcke med cognacmedvurst och tomat. Det blev min frukost.
 
Klockan 10.35 startar vinterstudion och där blir jag sittande tills klättringen med skidor är klar. Betyder att Tour de ski avslutas. Har ingen förhoppning om att de svenska ska ta nån pallplats. Men det är roligt ändå.
 
Igår såg jag the proms på tvåan och före det stjärnorna på slottet. Brukar inte se dom förr om åren. Det brukar bara vara en massa tjafs mellan de så kallade stjärnorna. Men detta år är det ett fint gäng som dom har plockat ihop. Inget tjafs där inte. Lill Babs, Ewa Fröling, Robert Gustavsson, Clas Malmberg och Philip Zandén är gänget. Fortsätter nog att se det framöver.
 
Håller på att sticka raggsockor av restgarner och har stickat en socka. Lägger upp för den andra sockan i dag. Ska idag in på nätet och kolla på garner. Undrar om det är billigare att köpa garn där än på affären. Kostar inget att kolla.
                                             
Det suger verkligen efter nåt nytt garn. Men jag är ändå inne på melerat eller randigt. Då kan man sticka mönster utan att anstränga sig. Passar mig bra som är så lat. Undrar vad jag har gjort av korgen som jag har garn i. Sist jag såg den var i Ersnäs och då hade jag vinflaskor i den. Måste nog på en marknad och köpa en ny korg. Denna korg är så bra för garner.
 
Min jul består bara av några tomtar, en stjärna och en adventsstake. Ingen konst att städa bort den. Brukar vänta till tjugondedagen den trettonde, Isabels födelsedag. Så blir det även i år.
 
Nu önskar jag er en fin trettondag. Hej då!
                                                                                
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0