Gamla klasskamrater

Ruskväder idag men ändå 15 grader. Men vad kan man vänta sig denna årstid. Fast ännu tycker jag att sommaren ska vara kvar en tid till. Mörknande kvällar så några igelkottar ser jag inte till. Fast jag vet att dom är där. Brukar bära ut lite matrester på kvällen. På morgonen är det rent på fatet. Dom behöver mycket mat nu innan dom ska gå i ide. Den hoppande skatan har fått en kompis, så nu är dom två som hoppar omkring.
 
Efter melodikrysset blir det en dusch och på eftermiddagen lyssnar jag på friidrotten. Emma GT hoppar höjd. Plus lite annat smått och gott. Land Girls på tvåan ser jag 18.10. Sen vet jag inte nåt mer att göra idag. Ska ta fram torsk ur frysen och göra fiskpinnar. Gott med hemmagjorda fiskpinnar. Dom man kan köpa halvgjorda är inte goda. Verkar bara vara skorpsmulor och ingen fisk. Nej tacka vet jag knubbiga pinnar som stekt i smör. Potatis, citron och remouladsås är gott tillbehör. En leksandsbit är också gott till.
 
Igår på Fb fick jag se ett foto från 1955 av min gamla klass i Långshyttan. Det var klass sex och jag hade flyttat redan mot Örebro (Fellingsbro). Men kul att se och jag kommer ihåg dom flesta. Bara för det lägger jag ut kortet.
 
 Så såg pojkar och flickor ut 1955. Kanske lite skillnad. Många tjejer hade kjol eller klänning. Dom flesta killar hade rutiga skjortor och byxorna satt i midjan och man slapp se skåret på rumpan. Tjejerna hade kort hår mot att dagens tjejer är långhåriga. Men annars! Fotot kommer från Håkan Winlöf.
 
Ja mina vänner det var allt för idag, lördag den 17 augusti. Hej då!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0