Minns du den sommar

Nu undrar jag vad sköterskan gjorde med mina tår i måndags. Nu är det ont i stortån också. Varför ska man plågas hela tiden? Har jag verkligen varit så ond att fan ska ta mig. Vet inte hur länge jag orkar med detta liv. Idag känns det som att allt är bara skit. Och då hjälper det inte med glättiga sköterskor som ska vara balsam för mina tår. Och grejer som dom har slut på när man är på VC. Tomma skåp där det bara är kartonger utan nåt i. Är allt regeringens fel som inte kan hushålla med pengarna till vården? Jag bara undrar? Tur att min mamma (sosse) inte fick uppleva detta. Hon var ju så nöjd med sjukvården som hon hade varit med och skapat. Som hon också fick vara med att nyttja. Lilla mamma som aldrig klagade. Inte är jag då lik henne eftersom jag klagar jämt. Hela mitt vuxna liv har jag slitit för att ensam försöka få mat på bordet till mina barn. Att vara mamma och även pappa.Slut på gnället!
 
Inte riktigt. Tänk att TV fyra fick mig att sluta kolla på friidrotts VM. Tur att det finns radio.
 
Snart kommer Samhall med min mat. Längtar efter frukten. Nektariner, persikor och plommon.Snart kan man köpa viktoriaplommon på affären. Bästa plommon som finns.
 
 När vi bodde i Östergötland hade vi två sådana träd. Gissa om jag snaskade då! Dom man inte åt upp syltade man in. Det gällde att ta vara på allt som trädgården gav. Äpplen, päron. plommon. körsbär, vinbär, hallon, krusbär. Även potatis och andra grönsaker som jag satte varje vår. Hösten var en arbetsam tid men vad glad man var på vintern då man hade allt detta att ta fram ur matkällaren eller frysen. Nu får man handla det man behöver på Ica. Inte billigt!
 
En ruggig morgon men nu tittar solen fram. Tänk så mörkt det har blivit på kvällarna nu. Dags att gå i ide känns det som. Nu spelar radion en gammal Gunnar Wiklund låt. "Minns du den sommar" och det är visst Plura som sjunger. Han i Eldkvarn. Låten handlar om kärlek som aldrig kan ta slut. Snyft!!!!
 
Ha en bra dag och hej då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0