Hägnan

Idag regn efter en solig eftermiddag igår. Hur underbart det var att se solen igen. Det var som om hela Luleå lyste upp. Barnen var ute och lekte och folk prommenerade. Några småflickor tjuvrignde på dörrar och sprang på snabba ben ut, innan nån hann öppna. Det var som om allt vaknade upp igen efter en mörk tid. Men idag är allt som vanligt igen. En grå himmel och ett strilande från den. Jag ska ju min vana trogen tvätta idag.

Men innan dess en dusch och så ska jag i vanlig ordning se Emmerdale. Igår vann Västerbotten TV pucken, och det var rättvist. Det var det bättre laget. Grattis till dom!

Hela dagen igår blev man verkligen tillbakakastad i tiden, om man såg på TV. Till den 11 september 2001. På den tiden bodde jag och Isabel i Ersnäs, tillsammans med Emma, vår cocker. Jag jobbade på Hägnan, ett friluftsmuseum, på kontoret. Det är ett museum typ Skansen, med gamla byggnader och tamdjur. Där finns också en lanthandel och en matservering. En smedja, en bagarstuga, bibliotek osv. Ett trevligt ställe att tillbringa en dag på. Där kan man få uppleva saker från förr. T ex en marknad. I alla fall var det ett trevligt ställe att jobba på.

                                        

                      

Ett underbart ställe för barnfamiljer. Och inte kostar det så mycket att vara där. Har ni vägarna förbi så ta och titta in. Det är öppet året runt. Före jul har dom stor julmarknad på gammeldags vis. Bredvid Hägnan ligget Gammelstads kyrkby och kyrka.

Ja det var lite reklam för Luleå kommun. Pratade med Birgit igår då hon ringde. Saknar henne och fikastunderna. Men man kan ju inte få allt. Får väl ta mig råd att åka dit en sväng, nu när jag har färdtjänst.

Nu ska jag in i duschen så att jag får se Emmerdale innan tvättstugan. Ha en bra dag! Hej då!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0