Minnenas tid

Har nyss satt på TV-n och ser att ettan kör hela dagen med minnesprogram om 11 september. Ibland får man för sig att det firas nånting. Men så är det väl inte? Det kanske bara är att man ska minnas. Ungefär som Estoniakatastrofen. Fast det var ju inte terrorister som var skuld till detta. Eller? Men det man kommer ihåg om den 11 september är ju, för min tanke, att presidenten i USA fick som han ville, starta krig mot araberna. Tyvärr är det ju så att hela tiden är det dom oskyldiga som får lida. Dom oskyldiga i NYC och dom i arabländerna. Dom som är skyldiga klarar sig alltid.

Enligt SMHI i går skulle norrbottten få sol idag. Än har den inte visat sig här. Visserligen är norrbotten stort men ändå! Det är 12 grader och molnigt. Bara att se framåt och vara glad att det inte snöar. Minns en älgjaktstart i september i början på sjuttiotalet då det snöade, visserligen snö som gick bort efter ett par timmar. Men ändå blev man blöt och det var svårt att göra upp eld när man skulle äta och koka kaffe. Hurves var det! Men älg vart det ändå och det var väl det som var meningen.

 Såg TV-pucken igår, matchen mellan Stockholm och Västerbotten. Västerbotten vann med 3-0 och gick till final som spelas idag. Finalen spelas mot Dalarna. Min bror har tre pojkar som alla har spelat i TV pucken. Men dom spelade i Närke. Och det var ju ett tag sen. Jag minns dock hur stolt han var över sina pojkar. Min bror gick bort i början på nittiotalet i cancer. Frid över hans minne. Lillasyster, McKorvum, tänker ofta på dig.

Mår lite bättre idag och har hopp om livet. Hostan har blivit bättre, alltså jag hostar inte så mycket och så ihållande som förut. Det är skönt att jag ser en ljusning i min hälsa.

Har fortfarande utemöblerna ute och jag väntar ett tag till innan jag tar bort dom. Ska också köpa tulpanlökar och ljung som jag ska plantera på uteplatsen. Har en fundering om att ha julgran ute i år. Det finns ju en utekontakt där. Bara att köpa gran och ljusslinga. Tål att fundera på. Ni ser att jag är framåt i tiden. Och julgran har jag ju inte haft på flera år, inte sen jag flyttade från Ersnäs.

Mina ben mår fint och jag har inte så störande värk idag. Kanske högtrycket är på gång  ändå. Hoppas ni mår bra. Har hört att det är mycket infektioner som graserar i landet. Sköt om hälsan! Ha det så hörs vi. Hej då!

                       


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0