Frostig morgon

Nu på morgonen är det -2 grader. Men fortfarande är det snöbrist och mörker utanför huset. Visserligen ligger frosten på marken. Men än är det ingen snö.  Mina tår molar och värker. Som vanligt då.
 
På FB finns det vissa klagomål om skolavslutningar, om kyrkans inblandning av detta. Man kan tycka vad man vill om det. Precis som om man kan komma ihåg varför man firar jul. Är det för att affärerna ska tjäna så mycket som möjligt? Eller är det för att komma ihåg Jesus födelse? Kan varenda unge som går i skolan veta varför man firar jul? Är det för att julovet finns? Jag tror att mestadelen tror att det är för att tomten kommer med sin säck med klappar i. Och att vi får dessa gåvor för att vi är snälla. Tror att julklappar till största delen är en plåga för den som ger. Hur man ska få pengarna att räcka till både klappar och mat. Hua!
 
Nåt annat som jag retar mig på är sverigedemokratrerna. Undrar hur dom kan få kalla sig demokrater. Det minst demokratiska parti som dom har skakat fram i det här landet. Man behöver ju bara titta på utseendet  på dessa anhängare. Alla ser ut att vara stöpta i samma form. Samma frisyrer och inte nog med detta dom har samma  sorts husdjur också. Och så tycker dom att kvinnor med slöja likna varandra! Ha! Anhängare till detta parti finns bland missbelåtna, ofta arbetslösa människor. Ungefär som i Tyskland på trettiotalet då Hitler fick sina anhängare bland arbetslösa, outbildade människor. Skrämmande! Man får önska att det bara är en nyck som får en del svenskar att rösta på dom. Oftast är det skåningar, eller hur?
 
Nu ska jag fortsätta med Alecs tröja. Färdigstickad men omonterad så att säga. Blir klar idag. Vad ska jag göra sen då? Längtar redan till min middagslur. Men först blir det färdigställande av tröja samt Emmerdale. Ha en bra dag mina sanna vänner. Hej då!
 
                                                  
     Därför firar vi jul!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0