Friska luften väntar

Första dagen i februari och -8 grader. Har druckit kaffe och ätit en polarmacka med rökt skinka på. Samtidigt läste jag PT och AB på nätet. Men det var gamla nyheter för mig. Utom att SAIK vann över Timrå igår kväll. Det hade jag missat. Var nyss in på Lulebos hemsida och såg att jag inte fick lägenheten jag bokat. Men det förstod jag redan eftersom jag var nummer 17 i kön. Jag är väl inte tillräckligt på hugget när det gäller att sitta vid datorn och kolla.

Har inget program för denna dag, och vad jag ska hitta på. Kanske det blir en tur ut i friska luften om vädret är nog inbjudande. Igår var det ju härligt när det var nollgradigt. Satt ute en stund och fick ögon från folk som trodde jag är knäpp. Sitta ute fastän det är vinter och ingen sol? Hur knäppt verkar det? Ja, men jag är van att folk glor på mig. I min ålder bryr man sig inte. Men idag är solen framme. Ser en gubbe på taket mitt emot. Han skottar snö. Han står i en korg som är i en lyft och har en snöraka på en läng käpp. Ser bängligt ut.

Hittade ett recept i en gammal tidning. Var på fisk som tillagas i ugn på grekiskt vis. Med champinjoner, morot, lök och tomatsås. Ingen feta ska man sätta dit, för jag gillar inte denna feta, som annars ska vara i grekisk mat. Ska prova detta recept nån dag. Även kräftpasta ska jag prova. Hur enkelt som helst med tagliatelle, purjolök, paprika, olja, kräftstjärtar, creme fraiche, dill och riven ost. Sen hittade jag ett annat recept på potatissoppa, än det jag har. Det ska jag också göra. Jag har en ganska stor receptsamling. Förr var jag mer intresserad av matlagning. Nu är det nada. Men maten ska ju lagas i alla fall.

Ikväll ser jag "Kören" och "Veckans brott" på TV. Är inget mer att se, så jag har korsordet på lut. Nu är det duschtime. Ni ska ha det så bra, jag ska njuta av solen denna dag. Hej då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0