Det jäkla pipet

 Nu drar kallvintern in igen, idag -29 grader. Jag som hoppades att det skulle gå åt varmhållet nu. Fast det är mycket av februari kvar, så än väntar väl mera kyla. Jag tror jag håller mig inne idag. Jag var ju ut i går och köpte mjölk och en korsordstidning.

Matte ringde på eftermiddagen och sen kom han vid 17.30-tiden och åt middag. Jag gjorde en snabbrätt på strimlad lövbiff, wokgrönsaker och sweet chilisås. Till det en kall sås gjord på creme fraishe och vitlöksost. Kokade också ris så Matte skulle bli mätt. Själv nöjde jag mig utan ris. Snabbt och gott var det.

Sen blev det TV för hela slanten. På TV4 årets kock, en samling amatörkockar som tävlar. Den ena virrigare än den andra. Efter det ettan med "Borgen", en dansk serie om politik och "The pacific", kriget mellan jänkare och japaner. En ganska blodig historia. 

Jag  vaknade i natt av ett gällt kort pip. Förstod direkt att det var brandvarnaren som talade om att batteriet höll på att ta slut. Fick ner den med hjälp av tången, men jag kunde inte öppna den så pipet fortsätter, men nu i duschrummet under en handduk. Får försöka ringa Matte när han slutar jobbet och höra om han kan åka förbi mig på vägen hem (om han ska hem ikväll). Då kanske han kan öppna varnaren och ta ut batteriet. Det är ganska irriterande med detta pip.

Idag är det Emmerdale, det kanske är avbrott i det alpina. Ikväll är det en skittråkig TV kväll. Ser "Skidskyttet" och sen "Svensk maffia". Sen blir det korsord för hela slanten och eventuellt läsa i boken. På eftermiddagen kan det bli tygmålning. Känner lite för det idag. Är kanske för att det är så kallt och jag inte vill ut. Då målar jag några blommor och drömmer om sommaren.

Krama om varandra i vinterkylan och ha det så bra. Hej då! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0