Mat och sånt

God morgon! -3 grader och sol. Låter lovande för denna dag. Nu är det ju så att vädret kan svänga ganska fort den här årstiden så efter lunch kan det vara full snöstorm. Men jag ska trava iväg ut efter lunch. Måste handla lite mat för resten av veckan. Vad svårt det är att variera maten. Drygt en vecka till påsk och mera matbekymmer. Tycker att jul och påsk är maten densamma nästan. Denna påsk ska jag inte lägga ner så mycket tid på maten. Det blir väl en sillbit och nåt ägg på påskafton och eventuellt en Janssons. Annars blir det som vanligt. Blir väl mest ensam under påsken. Vet inte hur Matte jobbar den helgen. Byn brukar bli avfolkad under påskhelgen. Dom flesta far till Kåbdalis för att åka skidor eller på fisketur till fjälls.

Såg en film på ettan i går kväll. Den heter "Evening" och handlar om en kvinna som ligger för döden och återupplever sin ungdom i drömmar. Hon har två vuxna döttrar som inte känner till hennes föregående liv. En sorglig film att avsluta kvällen med. Innan dess hade jag sett "Saltön".

Jag äter ensam lunch idag också och till middag gör jag risgratäng med skinka, majs och sparris. Till det en grönsallad med tomater. Eftersom jag ska ut idag kan jag förbereda maten så att det går snabbt. Jag kan ju koka riset så det är gjort. Salladen kan jag också göra innan jag går ut.

Nu börjar det vara tid för klippning av mitt hår. Men när har Isabel tid att komma hit? I alla fall börjar jag se ut som häxan i pepparkakshuset. Jag har då inte råd att lägga 400 kronor på en klippning. Kanske jag ber Matte ta klippmaskinen och snagga mig.

Lägger in ännu en bild på Alec som baby. Jag skulle verkligen vilja pussa på han. 
                        
                  
   Det är ju ett tag sen detta kort togs. I maj fyller Alec 5 år, tiden går fort. Nu är han en stor (?) kille. Men jag minns så väl denna tid, verkligen en solstråle.

Nu ska jag avsluta detta och gå in på facebook och kolla vad som händer där. Ska också besöka farmville och sköta om mina hästar och smådjur. Har bara en ko och hon mjölkar chokladmjölk. Smart va? Sen bygger jag ett franskt maison just nu. Byggde ett stall förut och det är alltid nåt bygge på gång. Sen odlar jag för närvarande vindruvor. Pga att bensinen är så dyr får jag göra det mesta för hand. Fastän jag har traktor, skördemaskin och såmaskin. Man kan säga att jag är fattig som farmare också. Sånt är livet!

Vi får höras i morgon om jag har nåt att förtälja då. Ha det så bra! Hej då!            

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0