Julgran

 Allt fler börjar julpynta tidigt. Minns då jag hade julgran och även då jag bodde hemma, så kom granen in kvällen före julafton. Då klädde hela familjen granen med diverse kulor och julgranskarameller. Barnens pynt, som dom tillverkat själva, hängde med år efter år. Och herre je om det fattades nån sak. I granens topp hängde en silvrig stjärna. Ja det var tider det. Nu ska ju granen vara designad i sista mode. Och det finns dom som har tagit in den nu redan. Jag har ingen gran för jag har inte plats. Men mina hängande tomtar (4 st) tas fram. Och Matte gjorde några tomtar som klättrade och dom finns ännu i mitt kök. Dom har hängt med i 30 år. Är det som kallas tradition?
 
Alec har sovit här inatt. Han är världen snällaste och hemskt hjälpsam. Är så roligt att ha honom här. Efter lunch kom Isabel och hämtade honom.
 
Skidstafetter från Holmenkollen på TV 1. Kan tro att Norge har ockuperat hela världscupen. Har ingen glädje att se detta. Stickar och glor ibland över glasögonen. Hm!
 
Ska jag ta mig till affären i morgon. Nygges det tror jag. 20 minusgrader idag. Hua! Och snön ligger som ett vitt täcke på marken. Ett rent täcke. Två ljus tändes idag. Andra advent och inga pepparkakor eller lussekatter. Jag måste på affären i morgon. Jag ringer färdtjänst redan på morgonen när jag fått på mig strumporna. Så blir det. Ha nu en bra söndag. Hej då!
                                                                  
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0