Blåmåndag igen

Slog inte upp mina blå förrän 9.30 idag. Och jag känner mig helt utvilad. Ser ut att vara kallt ute. Man ser på snön hur den glittrar på ett kallt vis. Har en skön dag framför mig. Ser att Matte har varit hit med sin ryggsäck, vilket betyder att han ska sova här i natt.

Det var jobbigt att tvätta igår. Ja inte tvättningen direkt, men att ta sig till tvättstugan, fram och tillbaka, om och om igen. Men nu är det gjort för denna gång. Isabel var snäll och befriade mig från mitt sopberg igår. Det känns så bra för mig när soporna är borta.

Hörde ni på nyheterna igår om pappan som lämnade sin tioårige son vid Fyris i Uppsala, utan ytterkläder och med anmaning om att gå hem (till Stockholm), för att han varit så dålig i en innebandymatch. En tränare hittade den gråtande pojken och såg till att han kom hem. Nu är pappan polisanmäld. Hoppas han får livstids fängelse. Ska såna där föräldrar få ha barn. Ja, jag bara undrar?

En glädje i allt elände är Marcus Hellner, som täppte till norrmannens mun i tour de ski igår. Han var suverän i klättringen. En äkta sörlänning. För han är ingen norrbottning, fast än han bor i Gällivare. Jag är ingen äkta norrbottning, fastän jag bor i Luleå. Det har jag ju fått höra så många gånger.

Jippi, i dag är Emmerdale tillbaka i rutan. Klockan 11.50 sitter jag där och glor. Igår kväll såg jag "Pangpangbröder" en underbar dokumentär om två tvillingbröder. Se reprisen om ni missade den.

Den visas den 10/1 och 14/1 och jag tror man kan se den på Svt play också. Vi får följa bröderna från 9 års ålder tills dom är 19 år. Bröderna Oskar och Gustav Eriksson. Filmad av deras morbror Axel Danielsson.

Nu väntar den obligatoriska duschen på mig. Sen ska tvätten plockas in i lådor och hyllor. Ha en bra dag mina vänner. Hej då!




Kommentarer
Postat av: Åsa

Ja det var strongt gjort av Hellner, det borde bli årets bragdmedalj till honom. Jag räknar mig som norrbottning fast jag bott i Hälsingland i 28 år nu, kommer aldrig att bli ´Hälsinge. Jag trivs och tycker att det är ett vackert landskap men det är också allt.Blir nog E4an norrut samma dag som jag fyller 65,om jag får bestämma. Kanske man ska titta på pang-pang bröderna nu, är säkert jättebra, tack för tipset.

2012-01-09 @ 17:53:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0