9/12

Idag vräker snön ner. Tur jag inte måste ut. Visserligen hade jag tänkt fara till affären och köpa garn men det är ju inte nödvändigt. Har nyss sett TV4 play och "Så mycket bättre". På radion är det Svensktoppen och nu spelas Mando Diaos Stövtåg i hembygden. En så bra låt!!!
 
Kommer att tänka på mina föräldrar. Minns deras kärlekslycka. Kommer ihåg när jag växte upp och då pappa kom från jobbet varje dag och direkt gick fram till mamma och gav henne en kyss. Och då menar jag en riktig kyss, en passionerad kyss. Minns också då han på ålders dagar sa "Iris är den vackrast kvinna jag sett. Och tänk att hon valde mig!" När dom möttes var mamma förlovad med en greve. Men hon blev kär i pappa och gifte sig med honom. Dom fick femtio år tillsammans innan mamma gick bort. Pappa dog senare och jag tror han dog av brustet hjärta. Dom gifte sig under depressionen och det var väl inget stort bröllop och ingen bröllopsresa. Men när dom varit gifta i trettio år for dom med bil ut i Europa och var borta hela sommaren. Jag skulle kunna avundas dom deras kärlekslycka, men det kan jag inte. Jag fick ju ta del av den med en kärleksfull barndom.
                               
Den nionde december är dagens datum. Visst är det den dagen man ska lägga lutfisken i blöt. En del säger att det är den dagen man ska baka pepparkakor. Visste inte det. För mig är det varken lutfisk eller pepparkakor som gäller. Brukar inte äta lutfisk och pepparkakor köper jag nu när jag inte har småbarn som vill baka. Och då blir det Annas pepparkakor och det är dagens namnsdag, så där knyter jag ihop det hela.
 
Hoppas ni får en fin söndag och hej då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0