Andra advent

Fyra grader varmt idag och regndisigt. Bläh! Stökiga norrbotten utmärker sig igen. Flera misshandelfall i Luleå och Piteå samt skoterfylla i Kiruna. Nu får ni skärpa er norrbottningar. Ni vill ju vara bäst i Sverige. I västsverige slogs föräldrar på läktaren, när deras elvaåriga barn spelade macht. Föräldrarna blev utvisade. Stackars barn!
 
Och så är kungen på tapeten igen. Va less jag blir! Kan vi inte tapetsera om och byta tapeter nu. Fast det kanske inte blir bättre. Usch!!!! Och vem orkar bry sig om vad kungen gör?

Såg "Downton Abbey" igår kväll. Tänk vad skönt det är att titta på TV utan reklam. Men det är ju inte alltid det går för sig. Ikväll ser jag "Doktor Martin" på nian, en annan oförarglig engelsk serie.

Idag är det dags att tända det andra ljuset i advent. Blir en stilla fika i ensamhet med ljuset tänt. Ska slå in två julklappar också. Nu har jag bara två kvar att köpa. Till Isabel och Matte. Till Isabel vet jag vad jag ska köpa men till Matte blir det svårare. Förra året fick han en rutig skjorta och en tröja. Skjortan har jag aldrig sett honom använda, kanske den inte passade. Får väl kolla vad som finns.

Jag stekte bogfläsk med lök igår till middag och kokade potatis till. Jättegott blev det. Tänk vad enkel husmanskost smakar bra. Utan krusiduller som det ska vara i alla recept numera. Enkel mat smakar bäst tycker jag. Tänk rotmos med fläsklägg, vad smaskigt. Bruna bönor med fläsk, en annan av mina favoriter. Eller stekt sill med löksås. När mina pojkar var små, älskade dom det sistnämnda. Dom mosade potatisen i såsen och åt med glädje den salta sillen. Det var ett tag sen jag stekte sill. Sillen är ju inte den billigaste maten direkt. Jag ska i alla fall göra det nån dag. Blir väl inte dyrt för en person.

Nej nu ska jag göra annat ett tag. Vi för höras, i alla fall jag. Ha det bra och hej då!

                       
                            


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0