Två små kakor

Sista helgen före jul. Vad tiden går fort mina vänner. Alla måsten som ska göras innan nästa helg. Fastän fötter och händer värker som sjutton, och jag helst skulle vilja gå i ide och bara slicka mina sår. Ja, jag har väl inte några sår som blöder, men ändå. Klockan ett snubblar jag iväg till tvättstugan. Kan bara hoppas att det inte är så halt som det har varit i veckan. Skulle inte vilja bryta en arm eller ett ben så här före jul. Jag har ju min kavaljer (rullator) att stödja mig på, tack och lov.

Måste också dammsuga, vaska och damma. Måste, måste jag väl inte. Men skulle önska att jag kan kunde göra detta idag. Vi får se hur det blir.

Alla har ju fullt upp med bakning och matlagning före jul. Bakning skippar jag. Det kan jag inte göra för mina händer, som inte vill baka. Kommer ihåg när pojkarna bodde hemma. Ett år hade jag gjort mig till och bakat flera kaksorter innan jul. Hade sen gömt kakburkarna på säkra ställen. Trodde jag! När det blev jul och jag skulle lägga upp kakorna, fanns det två kakor i en burk, resten av burkarna var tomma. Pojkarna hade hittat burkarna och skulle bara smaka. Men dom smakade flera gånger, tills det bara var två kakor kvar i en burk. Antagligen var dom goda, så jag blev godkänd som kakbakerska.

Dessa kakor var pojkarnas favoriter. Brysselkex heter dom, tror jag. Väldigt enkla kakor både att baka och äta. Annars är jag inte nån kakbakersta. Dom flesta blir misslyckade, men dom kan vara goda ändå. Isabel är bra på kakbak. Redan som liten gjorde hon perfekta kakor.

Nej nu är det duschen som väntar innan jag gör klart för tvättstugan. Ha en fin fredag hörni! Hej då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0