Luciadagen

Ja säg den glädje som varar beständigt. Jag som skröt om den vita snön på Hagelvägen och nu håller den på att gå bort. Det är varmgrader idag och som småregnigt. Så trist! Hör på norrbottensradion och dom varnar för att det är jättehalt ute. Stadsbussarna t o m halkar omkring och kör fast på vissa ställen. Jag håller mig inne idag.

Alec skulle visst komma vid tvåtiden, och vara här tills Isabel slutar jobba vid åttatiden. Trodde det var pappans vecka nu. Tror också att Matte ska sova här i natt. Stackars han som ska köra i denna halka. Håller en tumme för honom.

Vi firar Lucia idag. Sov nog för länge i morse då det var Lucia på TV. Eller är det på kvällen? I PT kan man läsa att Älvsbyns Lucia kommer från Rumänien. Hon är utbytesstudent och får ett minne för livet i och med Luciafirandet. Förstod att dom inte firar det i hennes hemland.

Jag älskar ju England och skulle vilja tillbringa mer tid där. Helst i trakterna kring Cornwall. Därför ser jag många engelska serier. Men nåt som jag inte tycker om är den engelska maten. Pajer och puddingar kors och tvärs. Stabbig mat som växer i munnen. Tror det är därför jag har hållit tillbaka min önskan att emigrera dit. Hade i skolåldern en brevvän i York, Margaret Bond. Har funderat mycket på hur det gick för henne och om hon lever fortfarande. Kanske man kunde söka på nätet efter henne. Tål att tänka på.

Ska nu pyssla lite i mitt kök. Gör nog en omelett till lunch och äter den till Emmerdale. Ha en bra Lucia med många pepparkakor. Hej då!


Kommentarer
Postat av: Åsa

Tre grader varm och regn...ja en mysigare Lucia hade vi kunnat få, tänk att det aldrig kan vara "normalt", förra året höll vi på att snöa över och nu regnar december bort, Har inte sett till en endaste Lucia eller stjärngosse idag, nej den här dagen vill man glömma så fort som möjligt.Känner mig som Ronny Erikssons pessimistkonsult idag.....

2011-12-13 @ 19:59:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0