Kräftkalas

Idag är det regnigt och 16 grader. Jag börjar tro att termometern har hakat upp sig. Men jag använder ju Luleå kommuns, och den är väl korrekt. Det händer väl inte så mycket för mig idag, mer än att Matte kommer med kräftor som vi ska äta ikväll tillsammans med Alec och Isabel. Gott blir det, Minns inte om vi åt kräftor förra året. Dubbelt så gott om så inte var fallet. Blir väl en pers för mina fingrar. Skulle ha haft ett specialverktyg som finns för kräftätning. Men problemet sitter i klorna, både mina och kräftans. Men det ska nog gå bra.

Spelade mahjong titan igår kväll och sen såg jag lite på TV, bl a allsångsavslutningen från Skansen. Loa Falkman sjöng Torreadorsången från Carmen. Så vackert! Det var värt hela programmet! Sen slöade jag när jag såg några kriminalprogram. Såg också en film med Sigourney Weaver och Holly Hunter "Copycat". Jag har sett den förut men den kan man se om, efter några år. Ikväll vet jag inte vad jag ser. Det beror väl på hur länge kräftorna räcker.
 
Sif Ruud är död. Hon blev 95 år. Minns henne mest från Hemsöborna när hon spelade madam Flod. Allan Edvall och hon var strålande i sina roller. Sven Wollter spelade gossen (madam Flod kallade honom så) Gusten. Jag har nyss läst boken igen. Det bästa A Strindberg skrivit, i mitt tycke. När man läser boken förflyttas man till Stockholms skärgård. Man känner igen naturen och t o m dofterna. Så är det för mig i alla fall. Frid över madam Ruud, du kommer alltid att bli ihågkommen.

Nu blir det en dusch för mig och sen värmer jag nog en varmkorv (?) innan Emmerdale. Hör på radion att Överkalix har premiär på "Jägarna 2". Stort för Överkalix att ha världspremiär. Annars har dom väl inte presterat mycket, kan man säga. Mycket skit kommer därifrån!

Ha det nu så bra i sommarens sista andetag. Vi hörs, hej då!
 
                  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0