Saftiga apelsiner, mums!

Ny vecka och måndag igen. -10 grader just nu och det är acceptabelt. Jocke kom förbi en sväng igår. Han hade just kommit med flyget från Göteborg och skulle vara ledig en vecka. Säkert skönt för honom. En granne i huset höll på att tända eld på sin lägenhet i går. Hon glömde en pannkaka i ugnen, som gjorde att det började brinna i köket. Man börjar tro att man lever farligt som bor här. Det var visst inte första gången det hände. 

Ingen Matte på mat idag. Jag måste i alla fall gå på Ica och bunkra upp lite mat. Tänkte mig palt i morgon. Har köpt fläsket men behöver mer potatis och mjöl. Det blir till i morgon middag. Till lunch gör jag en enkel soppa. Idag äter jag rester i min ensamhet.

Såg Beckfilmen igår. Var ingen höjdare direkt. Såg sen en repris på Life om primater. Jag gillar sådana program. Såg också att SAIK fick däng av AIK. Dom sistnämnda fick hjälp av domaren som dömde bort ett mål. Gör ingenting, SAIK är ändå bäst. Dom duktiga norrbottningarna, Kalla och Hellner(?), skötte sig med bravur. Så nu kan vi sörlänningar gå och gräva ner oss. Men vi kommer fram till sommaren. Ibra Kadabra fortsätter göra mål för Milan. En verkligt strålande talang innehar han.

Läser en bok av Björn Hellberg, "Den vita döden". Det är en deckare och handlingen utspelar sig i tennisvärlden. Därav många tennistermer, som jag inte behärskar. Annars är den harmlös.

Nu är apelsinerna goda. Får behärska mig för att inte äta för många. Det är ju inte bra för magen. Synd bara att frukt är så dyrt. Mycket dyrare än godis, som är onyttigare. Dyrast är svensk frukt. Konstigt, men det är väl de höga lönerna i det här landet som gör det. Appropå dyrt, så är Konsum så dyrt. Inte behöver man handla så mycket så kostar det 1000 kronor. Kan inte tycka att det är så bra. Ica är mycket billigare och passar min plånbok bättre.

Ikväll ser jag om de fyra vännerna på ettan. En bra svensk serie. Ser kanske också dokumetären om Martin Adler, krigsreportern. Den visas på fyran. Nu är klockan 9,20 ock jag ska stöka omkring lite. Jag önskar er en skön måndag. Ha det bra och hej då!  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0