Sugen på att måla

Idag är det -20 grader. Nu börjar jag känna igen vintern. Jag var ut igår men då var det bara -13, så det var ganska skönt ute, fastän jag mötte många som frös ordentligt. Tack och lov är jag inte frusen av mig. Tål ganska mycket kyla.

Hade främmande en stund på eftermiddagen och det var trevligt att ha kaffefrämmande och skvallra lite. På kvällen såg jag på TV en stund och löste korsord. Har ingen bok att läsa just nu. Hade tänkt köpa en pocket på Ica igår, men glömde det. Får göra det nästa gång jag går ut.

Idag är Matte ledig så det blir till att göra en soppa med räkor i till lunch. Till middag måste jag ta av korven jag har i kylen. Då skivar jag den i en form, sätter på grovhackad paprika och avslutar det hela med riven ost. Så in i ugnen. Gör potatismos till detta och en grönsallad. Enkelt och smärtfritt, eller hur?

Ska också ner i tvättstugan och se om det finns nån tid till att tvätta ett par byxor och en tröja till Matte. Han har så svårt att få tvättider när han är ledig, där han bor. Här är det inte svårt. Dom flesta har egna tvättmaskiner i det här huset. När jag väl är i källaren ska jag till förrådet och hämta  stjärnan också.

Ikväll ser jag "Brottet" på ettan. Det är väl det enda jag kan slösa tid på, vad det gäller TV-tittande. Kanske jag plockar fram textilfärger och målar nåt på tyg. Nu har jag ju ingen symaskin, så jag kan inte sy nånting. Men måla kan jag göra. Få se hur det blir. Kanske några tomtar? Ska jag nån gång få pengar över till en symaskin? Då måste jag vinna nånting. Jag har ju anmält mig med en lott till postkodlotteriet. Nån tusenlapp skulle hjälpa till. 

Nu ska jag som vanligt sätta mig i duschen och fräscha till mig lite. Längtar till lördag och skidtävlingen i Gällivare. Världscupen startar då. Sätter en krona på Kalla och Hellner. Vad tror ni? Bara det inte blir för kallt. Ha det bra och hej då!  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0